marokko

Maak werk van reizen

Veel en vaak de wereld rondreizen hoeft helemaal geen geld te kosten. Sterker nog, je kan er zelfs geld mee verdienen! We geven je vijf praktisch tips.

Tip 1. Ga lesgeven

Lesgeven kan overal ter wereld. Denk niet meteen aan Engels maar ook aan muziekles, dansles, yoga.. Voor het geven van Engelse taallessen is het internationale erkende TEFL (Teaching a foreign Lanuage) diploma wel zo handig. Vooral in Azië kan je hier goed mee verdienen, gemiddeld zo’n 20 euro per uur, zie tefl.com.

Tip 2. Hou een verkooppraatje

Reisorganisaties en vakantieresorts nemen graag gidsen en chauffeurs in dienst die dezelfde taal spreken als hun klanten. Ook bij het verkopen van timeshare huizen en appartementen komt de Nederlandse taal goed van pas. Als je een vlotte babbel hebt en wel een goed verkooppraatje kunt houden verdien je al snel tussen de 20 en 50 euro per uur.

Tip 3. Ga werken op een camping of resort

Op campings en resorts zijn er tal van baantjes te vinden. Wat te denken van schoonmaken, klusjesman(vrouw), receptionist(e), of werken in het animatieteam! Een combinatie van werken en in je vrije tijd van de omgeving en het zwembad of het strand genieten. Naast gratis verblijf en eten verdien je gemiddeld zo’n 5 euro per uur. Kijk maar eens op campingjobs.nl

Tip 4. Ga werken op een boot

Stap aan boord van een jacht, cruiseschip of zeilboot en ga aan de slag. Het is wel hard werken en zeebenen zijn zeer welkom, maar in ruil daarvoor zie je vanaf het water de mooiste bestemmingen voorbij komen. Daarnaast ontmoet je mensen van over de hele wereld. Afhankelijk van je functie en het soort schip en fooi kan je maandsalaris oplopen tot 3000 euro. Kijk eens op cruiseshipjob.com en desperatesailors.com.

Tip 5: word reisleider

Als reisleider zie je niet alleen zelf veel van de wereld, maar deel je deze passie met je reisgroep. Zorg er wel voor dat je sociaal en stressbestendig bent, want er kan onderweg van alles misgaan, zoals vertraagd vervoer, kapot sanitair of reigers die ziek worden. Echt veel ga je niet verdienen, denk aan een paar honderd euro per week, maar het is wel een geweldige belevenis!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!