Maastricht is beste Nederlandse stedentrip

De beste stad om in ons eigen land te bezoeken is Maastricht met een gemiddeld cijfer van 8,4.

Zo blijkt uit een analyse van ruim 15.000 beoordelingen op een reissite, waarbij werd gekeken naar uitgaansleven, cultuur, omgeving, sfeer en de kwaliteit van verschillende hotels.

Hoogst gewaardeerd

Maastricht scoort op geen van de punten als beste, maar komt wel als hoogst gewaardeerde stad uit de bus.

Den Bosch staat op een tweede plaats en is hoogst scorend in de categorie sfeer. Middelburg, Nijmegen, Haarlem en Groningen volgen op de voet.

Hoewel Breda in 2011 nog op de eerste plaats stond, is de stad nu op zeven terug te vinden. De Brabantste stad scoort het hoogst op uitgaansleven.

Utrecht, Amersfoort en Den Haag maken de top-10 compleet.

Door de mand gevallen

Hoewel Amsterdam de meest populaire stad is, komt deze niet in de top-10 voor, met name door de kwaliteit van de 1, 2 en 3 sterren hotels.

Ook Rotterdam valt in die categorie door de mand. Amsterdam staat dan ook op een 13e plaats en Rotterdam is hekkensluiter op 15.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!