Maya route

Machtige Maya-route: in het spoor van 2000 jaar geschiedenis

De mooiste en meest geavanceerde Maya-sites liggen in het hart van de jungles van Centraal-Amerika. Leer ’s werelds meest ontwikkelde volk kennen met de machtige Maya-route langs 4 magische Maya-steden, vaak off the beaten track. 

De Maya-ruïnes van El Caracol, Belize

Caracol in Nationaal Park Chiquibi is de grootste Maya-stad in Belize. Met de opvallende 46 meter hoge piramide ‘Canaa’ als eyecatcher, een van de hoogste gebouwen in het land. Het niet-gerestaureerde complex telt vijf plazas, een sterrenkundig observatorium en duizenden structuren. De totale omvang bedraagt maar liefst 170 vierkante kilometer en er zouden zo’n 200.000 mensen hebben gewoond. De geweldige altaars zijn ook onderscheidend door de 18 enorme gliefen, tekens uit het schrift van de Maya’s.

Tip! Boek een hotel in de stad San Ignacio (Cayo), de dichtstbijzijnde plaats bij Caracol. Vanaf daar is het ongeveer 2,5 uur rijden om bij de site te komen. Combineer de rit met een verkoelende stop bij het Rio Frio grottenstelsel.

Maya-stad Joya de Cerén, El Salvador

In La Libertad, El Salvador, op zo’n 30 minuten van de hoofdstad liggen een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van heel Midden-Amerika: Joya de Cerén. Het geeft een inkijkje in het dagelijkse leven van een Maya-boerendorp waarvan de inwoners rond 600 v. Chrs. gedwongen hun huizen moesten verlaten na een vulkaanuitbarsting. Het werd toen volledig bedolven onder as. Nu zijn meer dan 10 structuren blootgelegd met onder meer slaapkamers en keukens van toen. In 1993 werd het uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

Tip! Verblijf in de hoofdstad San Salvador en bezoek van daaruit de ruïnes, op eigen houtje op met een georganiseerde dagtrip.

Het heilige Maya-stad Tikal, Guatemala

Een van de belangrijkste fasen in de Maya-beschaving ontwikkelde zich in Tikal in de jungle van El Petén, Guatemala. Tikal herbergt een van de grootste en meest vooraanstaande Maya-tempels waaronder Tempel IV (de Tweekoppige slang) van 65 meter hoogte en Tempel I, ook wel bekend als de Piramide van de Grote Jaguar. Vooral de constructietechnieken van de gigantische piramideplatformen in typische Petén-stijl, zijn speciaal en historisch van groot belang.

Tip! Overnacht in Tikal zelf en word ’s ochtends wakker met het immense geluid van de brulapen. Er zijn meerdere hotels om uit te kiezen, waaronder de Jungle Lodge.

De magische ruïnes van Copán, Honduras

Vlakbij het kleurrijke en betoverende bergdorp Copán Ruinas, liggen de Maya-ruïnes van Copán. Deze vindplaats was een van de meest toonaangevende wetenschapscentra uit de Klassieke periode. Het werd gebruikt als sterrenkundig observatorium en als ceremonieel centrum en is een aaneenschakeling van uitzonderlijk mooie tempels, beelden, ongeëvenaarde hiëroglyfen en altaars. De stad die ook wel bekend staat als het ‘Athene van de Maya’s’ is sinds 1980 UNESCO-werelderfgoed.

Tip! Overnacht in Copán Ruinas, een prachtig bergdorpje van waaruit het ongeveer 20 minuten wandelen is naar de ruïnes.

SAMEN MET SINGLES reizen naar de MAYA ROUTE: dat kan met Shoestring – Fox Reizen – Sawadee & Kras Reizen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!