Maya route

Machtige Maya-route: in het spoor van 2000 jaar geschiedenis

De mooiste en meest geavanceerde Maya-sites liggen in het hart van de jungles van Centraal-Amerika. Leer ’s werelds meest ontwikkelde volk kennen met de machtige Maya-route langs 4 magische Maya-steden, vaak off the beaten track. 

De Maya-ruïnes van El Caracol, Belize

Caracol in Nationaal Park Chiquibi is de grootste Maya-stad in Belize. Met de opvallende 46 meter hoge piramide ‘Canaa’ als eyecatcher, een van de hoogste gebouwen in het land. Het niet-gerestaureerde complex telt vijf plazas, een sterrenkundig observatorium en duizenden structuren. De totale omvang bedraagt maar liefst 170 vierkante kilometer en er zouden zo’n 200.000 mensen hebben gewoond. De geweldige altaars zijn ook onderscheidend door de 18 enorme gliefen, tekens uit het schrift van de Maya’s.

Tip! Boek een hotel in de stad San Ignacio (Cayo), de dichtstbijzijnde plaats bij Caracol. Vanaf daar is het ongeveer 2,5 uur rijden om bij de site te komen. Combineer de rit met een verkoelende stop bij het Rio Frio grottenstelsel.

Maya-stad Joya de Cerén, El Salvador

In La Libertad, El Salvador, op zo’n 30 minuten van de hoofdstad liggen een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van heel Midden-Amerika: Joya de Cerén. Het geeft een inkijkje in het dagelijkse leven van een Maya-boerendorp waarvan de inwoners rond 600 v. Chrs. gedwongen hun huizen moesten verlaten na een vulkaanuitbarsting. Het werd toen volledig bedolven onder as. Nu zijn meer dan 10 structuren blootgelegd met onder meer slaapkamers en keukens van toen. In 1993 werd het uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

Tip! Verblijf in de hoofdstad San Salvador en bezoek van daaruit de ruïnes, op eigen houtje op met een georganiseerde dagtrip.

Het heilige Maya-stad Tikal, Guatemala

Een van de belangrijkste fasen in de Maya-beschaving ontwikkelde zich in Tikal in de jungle van El Petén, Guatemala. Tikal herbergt een van de grootste en meest vooraanstaande Maya-tempels waaronder Tempel IV (de Tweekoppige slang) van 65 meter hoogte en Tempel I, ook wel bekend als de Piramide van de Grote Jaguar. Vooral de constructietechnieken van de gigantische piramideplatformen in typische Petén-stijl, zijn speciaal en historisch van groot belang.

Tip! Overnacht in Tikal zelf en word ’s ochtends wakker met het immense geluid van de brulapen. Er zijn meerdere hotels om uit te kiezen, waaronder de Jungle Lodge.

De magische ruïnes van Copán, Honduras

Vlakbij het kleurrijke en betoverende bergdorp Copán Ruinas, liggen de Maya-ruïnes van Copán. Deze vindplaats was een van de meest toonaangevende wetenschapscentra uit de Klassieke periode. Het werd gebruikt als sterrenkundig observatorium en als ceremonieel centrum en is een aaneenschakeling van uitzonderlijk mooie tempels, beelden, ongeëvenaarde hiëroglyfen en altaars. De stad die ook wel bekend staat als het ‘Athene van de Maya’s’ is sinds 1980 UNESCO-werelderfgoed.

Tip! Overnacht in Copán Ruinas, een prachtig bergdorpje van waaruit het ongeveer 20 minuten wandelen is naar de ruïnes.

SAMEN MET SINGLES reizen naar de MAYA ROUTE: dat kan met Shoestring – Fox Reizen – Sawadee & Kras Reizen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!