wintersport ski kleding

Man regelt de sneeuwkettingen, vrouw de broodjes

Als het op de reis naar de wintersport aankomt, is de emancipatie nog ver te zoeken. De man regelt de autotoebehoren zoals de winterbanden en sneeuwkettingen, terwijl de vrouw zorgt voor de koffie en broodjes. En het is ook met name de man die achter het stuur zit op weg naar de plaats van bestemming.

Dit blijkt uit onderzoek van AutoScout24 onder ruim 1000 respondenten naar de rolverdeling in voorbereiding op en tijdens de reis naar de wintersport.

Achter het stuur

Eén op de vijf Nederlanders zegt op ski- of snowboardvakantie te gaan. Tijdens deze rit is het bij de meerderheid de man die in de bestuurderstoel zit. Opvallend is dat in de groep van 55 jaar of ouder het juist de vrouw is die het meeste rijdt.

Ook in de drie grote gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is de ‘rij-emancipatie’ verder gevorderd ten opzichte van de rest van het land.

Reis en verblijf

De voorbereidingen voor het verblijf, zoals de keuze voor de accommodatie en het skigebied, worden daarentegen bij de meerderheid van de Nederlanders gezamenlijk gedaan. Dit in tegenstelling tot de voorbereiding voor de autorit. Hier is een stereotype rolverdeling te zien waarbij de man zorgt voor ruitenvloeistof, winterbanden en sneeuwkettingen, terwijl de vrouw zich ontfermt over de koffie en broodjes.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!