Meer bezoekers Midden-Amerika en Dominicaanse Republiek

De zeven oorspronkelijke leden van CATA (Central America Tourism Agency) en de recent toegetreden Dominicaanse Republiek rapporteren allen een groei van het toerisme gedurende het eerste kwartaal van dit jaar. Zowel bezoekersaantallen als vliegfrequenties nemen toe. Ook zijn nieuwe routes tussen Europa en de acht lidstaten geopend. Centraal-Amerika en de Dominicaanse Republiek zijn in trek bij de Europese vakantieganger.

Betere bereikbaarheid

Afgelopen jaar zijn er belangrijke investeringen gedaan om de bereikbaarheid en het toeristisch aanbod verder te verbeteren. Daarbij vliegt KLM dagelijks op Panama en drie maal per week naar Costa Rica; met talrijke doorverbindingen naar andere Centraal-Amerikaanse landen. Promotionele activiteiten en een toename van het touroperator-aanbod hebben ook in Nederland voor een groei van bezoekersaantallen aan de regio gezorgd.

Duurzaam toerisme breed gedragen

El Salvador ontwikkelt haar toeristische infrastructuur met een gericht focus op duurzaamheid en duurzaam toerisme. Een nieuw ecohotel in Cerro Verde National Park en de bouw van een Ecotourism Park in Jiquilisco zijn tastbare voorbeelden. Ook Costa Rica laat zich op dit terrein, met de uitgifte van ruim 390 duurzaamheidscertificaten aan hotels en reisbedrijven, niet onbetuigd. Met jaarlijks twee miljoen toeristen werken publieke en private sector er zeer nauw samen bij het versterken van duurzaam toeristisch ondernemen.

Respect voor natuur en locals

In het meer op niche-toerisme gerichte Honduras wordt nu de laatste hand gelegd aan een volledig duurzame cruise-terminal in Roatán in de Islas de la Bahia-archipel. Hier zijn de meest paradijselijke stranden van Centraal-Amerika te vinden. In Panama staat de ontwikkeling van het Chiriqui Coffee Circuit als toeristisch aanbod model voor duurzame ontwikkeling, waarbij in nauwe samenspraak met locale koffieboeren de koffiecultuur wordt ontsloten voor toeristen. Het dit najaar gereed te komen project is een initiatief van overheid en private sector.

Redding van tweede grootste koraalrif ter wereld

Het Belize Barrier Reef, het tweede grootste koraalrif ter wereld, werd bedreigd door olieboringen, bebouwing van de kust en het kappen van mangrovebossen. Door maatregelen en wetgeving wordt het rif nu goed beschermd en heeft UNESCO het geschrapt van de lijst van bedreigd erfgoed. Belize is met een plus van 17% een van de snelst groeiende toeristische bestemmingen in de regio.

Met singles naar Belize afreizen, dat kan met: Shoestring – Sawadee – Kras Reizen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!