tips mindfulness vakantie

Meer genieten op vakantie met 3 mindfulness oefeningen

Vakantie, het is de periode van het jaar om de batterij even op te laden en je hersens te resetten. Wist je dat je meer van de vakantie geniet als je de reis bewuster meemaakt? Wij tippen je drie mindfulness oefeningen voor tijdens je vakantie.

1. Mindful wandelen
Wat is er nu leuker dan je vakantiebestemming ontdekken tijdens een wandelingetje? Mindful wandelen doe je door je per zintuig vijf minuten volledig te concentreren op alles wat er via dat zintuig binnenkomt. Eerst luister je bijvoorbeeld vijf minuten naar wat je allemaal hoort en daarna focus je vijf minuten op wat je allemaal ruikt. Belangrijk hierbij onder meer is dat je het opmerkt als je gedachten afdwalen en je je weer gaat richten op het zintuig waar je op was gefocust.

2. Mindful eten
Thuis eet je misschien wel op de bank of kijk je met één oog naar de televisie of de laptop als je aan het eten bent. Mindful eten doe je door aandachtig te eten en de smaken te proeven. Hierbij let je ook op de textuur en de temperatuur. Op vakantie is het vaak al makkelijker om mindful te eten. Dit komt doordat het eten anders is dan thuis. Probeer is om in stilte te eten en alleen aandacht voor de maaltijd te hebben.

3. Extra genieten met een vakantielogboek
Je opmerkzaamheid trainen doe je door bewuster stil te staan bij ervaringen en daardoor meer te genieten. Een manier om dit te doen is door een vakantielogboek bij te houden. Schrijf bijvoorbeeld elke dag even op wat je favoriete moment van de dag was. Dit kun je eventueel ook met je kinderen doen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!