singlevakanties

Meer Nederlanders met vakantieplannen deze zomer

Ongeveer 10,7 miljoen Nederlanders zijn van plan dit jaar op zomervakantie te gaan. Dat is 1,5 procent meer dan vorig jaar en de eerste stijging sinds 2011. Dat meldde het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag op basis van een samen met TNS NIPO uitgevoerd onderzoek. De onderzoekers schrijven de stijging toe aan het verbeterde economische klimaat.

Vakantie in eigen land minder populair

Zo’n 2,5 miljoen mensen willen de vakantie in eigen land doorbrengen. Dat zijn er bijna 50.000 minder dan vorig jaar. Het aantal Nederlandse vakantiegangers met buitenlandse plannen is met 100.000 gestegen naar rond de 7,6 miljoen. Daarnaast zijn er zo’n 600.000 Nederlanders die nog niet weten of het een vakantie in binnen- of buitenland wordt.

Frankrijk en Spanje favoriet

Frankrijk blijft de nummer één buitenlandbestemming; 1,3 miljoen Nederlanders zijn van plan er deze zomer hun vakantie door te brengen. Spanje (1 miljoen) en Duitsland (750.000) volgen. Het gestegen consumentenvertrouwen vertaalt zich ook in een toename van het aantal Nederlanders dat een verre vliegreis op het programma heeft staan. Dat zijn er circa 750.000, 5 procent meer dan vorig jaar.

April is boekingsmaand

Ongeveer 60 procent van alle zomerplannen voor een binnen- of buitenlandse zomervakantie is begin april als vastgelegd. Bijna 30 procent van de vakantiegangers moet nog boeken en ruim 10 procent gaat naar verwachting op de bonnefooi.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!