meivakantie naar de zon

Meer zonvakanties geboekt in de meivakantie

Minstens een kwart miljoen Nederlanders trekken in de meivakantie naar de zon. Reiskoepel ANVR noteert een stijging van 28 procent ten opzichte van dezelfde vakantieperiode in 2012.

Zij voorziet de komende weken een verdere toename. ”Veel mensen snakken naar de zon”, zegt Mirjam Dresmé namens de vereniging van touroperators. De aaneengesloten periode van 2 weken, met daarin enkele feestdagen, maken een trip in de meivakantie volgens de ANVR gewild.

Populair zijn Turkije (+ 40 procent), Spanje (+24 procent) en Frankrijk (+24 procent). Cyprus is minder populair, maar Griekenland (+29 procent) is juist terug in de belangstelling. Circa 70 procent van de vakantiegangers in mei neemt het vliegtuig, blijkt uit de jongste ANVR-cijfers.

Toenemen

Het aantal boekingen kan de komende weken nog aanzienlijk toenemen, verwacht de reiskoepel. Vakantiegangers beslissen steeds later over een vakantie. Bovendien zijn de prijzen in mei gunstiger dan in het drukke zomerseizoen en is het veel rustiger op de vakantiebestemmingen.

Vergelijkingssite Zoover meldt op basis van de vakantie-oriëntaties van een vast panel van 4000 vakantiegangers dat in de zomer voor bestemmingen dichtbij wordt gekozen. Die zijn met de auto aan te rijden.

Crisis

”De trend is dat mensen ondanks de crisis wel met vakantie gaan, maar minder vaak uit eten gaan en meer op de kosten letten”, zei een woordvoerder van de site. Frankrijk groeit deze zomer in populariteit van 9,2 naar 10,3 procent en neemt daarmee de koppositie van Spanje over. De nummer 1 van 2012 daalt bij Nederlandse vakantiegangers van 9,3 naar 8,7 procent.

Bij vliegvakanties zijn volgens Zoover vooral all-inclusive vakanties in trek. Ook daar is de crisis merkbaar. ”Vakantiegangers willen controle over hun budget”, aldus de zegsman.

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!