solo reizen

Meerderheid Nederlanders heeft last van post-vakantiedip

Witte zandstranden, een frisse duik in het zwembad en een flinke portie vitamine D verruilen voor regen, werk en de dagelijkse realiteit valt veel Nederlandse vakantiegangers zwaar. Gemiddeld heeft meer dan de helft van de Nederlanders (56%) last van een post-vakantiedip bij thuiskomst. Dit blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Eliza was here.

Bijna helft van de Nederlanders verlangt in winter naar zonvakantie

Niet alleen terugkeren naar huis, maar ook de winter gaat veel Nederlanders niet in de koude kleren zitten. Bijna de helft (47%) verlangt naar het boeken van een ticket naar een zonnig oord in de koude wintermaanden. Ongeacht het seizoen, doet het vooruitzicht op vakantie veel mensen goed: 3 op de 4 (76%) Nederlanders vinden het fijn om een vakantie gepland te hebben om naar uit te kijken.

Vakantie boeken vermindert stress

Een vakantie is niet alleen iets om naar uit te kijken, ook heeft het impact op het stressniveau van Nederlanders. Bijna een derde van Nederland (31%) geeft aan stress te ervaren in het dagelijks leven, en vrouwen (37%) zijn gevoeliger voor stress dan mannen (26%). Het boeken van een vakantie vermindert deze stress voor meer dan een kwart van de Nederlanders (29%). Op millennials (25-34) is dit effect nog sterker: bijna de helft (44%) is minder gestrest na het boeken van een trip.

Toe aan een fijne zonnige vakantie maar niet alleen? Boek dan een mooie groepsreis voor singles deze winter!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
weekendje weg singles
By Margret ·
20 juli 2021

Waar vind je singles in Londen, Parijs en Brussel?

Woon je in Parijs, Brussel of Londen of ben je er voor een vakantie of stedentrip? En kijk je er naar uit een leuke man of vrouw te ontmoeten? Dan is het in ieder geval handig om je naar die plaatsen te begeven waar anderen zich ook bevinden.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!