solo reizen

Meerderheid Nederlanders heeft last van post-vakantiedip

Witte zandstranden, een frisse duik in het zwembad en een flinke portie vitamine D verruilen voor regen, werk en de dagelijkse realiteit valt veel Nederlandse vakantiegangers zwaar. Gemiddeld heeft meer dan de helft van de Nederlanders (56%) last van een post-vakantiedip bij thuiskomst. Dit blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Eliza was here.

Bijna helft van de Nederlanders verlangt in winter naar zonvakantie

Niet alleen terugkeren naar huis, maar ook de winter gaat veel Nederlanders niet in de koude kleren zitten. Bijna de helft (47%) verlangt naar het boeken van een ticket naar een zonnig oord in de koude wintermaanden. Ongeacht het seizoen, doet het vooruitzicht op vakantie veel mensen goed: 3 op de 4 (76%) Nederlanders vinden het fijn om een vakantie gepland te hebben om naar uit te kijken.

Vakantie boeken vermindert stress

Een vakantie is niet alleen iets om naar uit te kijken, ook heeft het impact op het stressniveau van Nederlanders. Bijna een derde van Nederland (31%) geeft aan stress te ervaren in het dagelijks leven, en vrouwen (37%) zijn gevoeliger voor stress dan mannen (26%). Het boeken van een vakantie vermindert deze stress voor meer dan een kwart van de Nederlanders (29%). Op millennials (25-34) is dit effect nog sterker: bijna de helft (44%) is minder gestrest na het boeken van een trip.

Toe aan een fijne zonnige vakantie maar niet alleen? Boek dan een mooie groepsreis voor singles deze winter!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!