solo reizen

Meerderheid Nederlanders heeft last van post-vakantiedip

Witte zandstranden, een frisse duik in het zwembad en een flinke portie vitamine D verruilen voor regen, werk en de dagelijkse realiteit valt veel Nederlandse vakantiegangers zwaar. Gemiddeld heeft meer dan de helft van de Nederlanders (56%) last van een post-vakantiedip bij thuiskomst. Dit blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Eliza was here.

Bijna helft van de Nederlanders verlangt in winter naar zonvakantie

Niet alleen terugkeren naar huis, maar ook de winter gaat veel Nederlanders niet in de koude kleren zitten. Bijna de helft (47%) verlangt naar het boeken van een ticket naar een zonnig oord in de koude wintermaanden. Ongeacht het seizoen, doet het vooruitzicht op vakantie veel mensen goed: 3 op de 4 (76%) Nederlanders vinden het fijn om een vakantie gepland te hebben om naar uit te kijken.

Vakantie boeken vermindert stress

Een vakantie is niet alleen iets om naar uit te kijken, ook heeft het impact op het stressniveau van Nederlanders. Bijna een derde van Nederland (31%) geeft aan stress te ervaren in het dagelijks leven, en vrouwen (37%) zijn gevoeliger voor stress dan mannen (26%). Het boeken van een vakantie vermindert deze stress voor meer dan een kwart van de Nederlanders (29%). Op millennials (25-34) is dit effect nog sterker: bijna de helft (44%) is minder gestrest na het boeken van een trip.

Toe aan een fijne zonnige vakantie maar niet alleen? Boek dan een mooie groepsreis voor singles deze winter!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

dierentuin europa
By Monique ·
30 november 2021

De leukste 10 dierentuinen van Europa

Ben je dol op exotische en wilde dieren maar heb je niet het budget om heel de wereld rond te reizen om ze in levenden lijve te aanschouwen? Dan is een bezoekje aan een mooie dierentuin een prima alternatief.
inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!
koffer inpakken verrassingsreis
By - ·
10 december 2021

Weekendje weg: wat neem je mee?

alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!