Rotterdam Skyline

Meest spectaculaire skylines in Europa

Iedere keer als ik richting de van Breinenoord brug rijd, dan ben ik verbaasd over de skyline van Rotterdam. Zoveel bouwwerken van allerlei kaliber. Het lijkt altijd of er iemand allerlei wolkenkrabbers, kantoorpanden, bruggen, woningen bij elkaar heeft geplakt als plakplaatjes en daar een collage van gemaakt heeft. Deze collage is niet op papier maar helemaal echt. Zo zijn er meer steden in Europa die eruit springen door hun skyline.

Je kijkt je ogen uit

Naast New York en Sjanghai heeft Europa zijn eigen indrukwekkende skylines waar torenhoge wolkenkrabbers, prachtige bruggen en andere unieke gebouwen de stad sieren. Iedere stad kenmerkt zich door een unieke skyline, maar sommige steden springen er volgens ons toch echt uit. Naast Rotterdam zijn er 3 steden in Europa te noemen die meer dan het bekijken waard zijn. Van een afstand hun skyline, maar in die steden kun je je ogen uitkijken.

1. Frankfurt – Duitsland

De skyline van Frankfurt mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Met de meest indrukwekkende skyline van Duitsland, wordt Frankfurt ook wel Mainhattan of Bankfurt genoemd. Frankfurt is een levendige stad en is internationaal een belangrijk financieel en zakelijk centrum. Kenmerkend aan de skyline van Frankfurt zijn de iconische Europaturm, de Commerzbank-Tower, de Messeturm, de Westend Tower en de Main Tower.

Wil je de overweldigende skyline van Frankfurt graag vastleggen? De Ignatz-Bubis-Brücke en de Alte Brücke bieden het beste uitzicht voor een prachtige foto!

2. Warschau – Polen

De Poolse hoofdstad Warschau heeft de meeste wolkenkrabbers van Oost-Europa. Door de meerdere oorlogen die de stad gekend heeft, zijn vele gebouwen met de grond gelijk gemaakt. Om deze reden bestaat de skyline van Warschau voornamelijk uit supermoderne en glasrijke hoogbouw. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door de huidige architectuur waaronder de Warsaw Trade Tower, de Złota 44, de Golden Terraces en de InterContinental Warszawa. Voor een prachtig uitzicht over de stad bezoek je het Palac Kultury i Nauki.

3. Londen – Engeland

De skyline van Londen is een mengeling van gebouwen uit het Georgische verleden en de huidige architectuur. Vanaf de 11e eeuw begon de Londense skyline vorm te krijgen met de 27 meter hoge White Tower en de St. Paul’s Cathedral. Tegenwoordig wordt de skyline gedomineerd door indrukwekkende bouwwerken zoals The Shard, St. Mary Axe, Heron Tower en de One Canada Square.

Je kunt de skyline van Londen natuurlijk bewonderen vanuit de Londen Eye en The Shard. Maar nog veel leuker is het vanaf The Sky Garden. Dit op het eerste gezicht eenvoudige gebouw heeft op de bovenste verdieping een restaurant en een botanisch tuintje. Hier heb je zowel binnen als buiten een indrukwekkend uitzicht over de hele stad!

4. Rotterdam – Nederland

We sluiten de opsomming af met Rotterdam. Net zoals er meer Nederlanders zijn die wel Parijs eens goed bekeken hebben, maar onze hoofdstad nog nooit met een bezoekje vereerd hebben, zo geldt dat ook voor Rotterdam. Dus een beetje extra aandacht is niet verkeerd.

Rotterdam is dé wolkenkrabber hoofdstad van Nederland en tevens een van de meest innovatieve metropolen. De bijna 165 meter hoge Maastoren vormt samen met de Erasmusbrug, de Montevideo, de Millennium toren, de New Orleans wolkenkrabber en de Delftse Poort de skyline van de stad. Het spectaculairste uitzicht over Rotterdam heb je vanaf de Euromast, waar je alle moderne bouwwerken op hoogte kunt bewonderen.

Bron: WWW.YOUROPI.COM

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!