met singles meivakantie malaga

Meivakantie in zicht: 10 zalige vakantiebestemmingen

Nog maar een paar weken en dan breekt de meivakantie aan en dat betekent dat ook jij misschien wel toe bent aan een lekkere vakantiebreak. Inspiratie nodig? Vliegtickets.nl stelde een top tien samen van de meest geboekte bestemmingen in deze periode, met Málaga als absolute nummer één!

Malaga

Málaga is enorm populair voor een korte stedentrip. Niet gek, als je bedenkt dat de stad bijna alles heeft: prachtige stranden, een bruisend nachtleven, indrukwekkende cultuur en heerlijk eten! De stad verken je het beste op de fiets. Fiets met een gids die alle ins en outs van de stad met je deelt, of ga lekker zelf op avontuur. Wil je ook buiten het centrum kijken? Fiets dan langs het strand naar de visserswijken Pedregalejo en El Palo. Wil je niet alleen op vakantie? Reis dan in een toffe groep naar Andalusië en bezoek het schitterende Malaga.

Vestingmuren

Wie in Málaga is, moet zeker het fort Alcazaba bezoeken. Dit fort, gebouwd door de Moren, is versierd met prachtige Arabische tekens, figuren en bogen. Vanuit de tuinen en binnen de vestingmuren heb je een eindeloos uitzicht over de stad. Vanaf hier zie je de haven, het uitgestrekte park en het stadhuis van Málaga en kijk je uit over het oude centrum.

Specialiteiten

Trek gekregen? Verdiep je dan eens in de lokale specialiteiten en geniet van churros bij Casa Aranda of la Malagueña. Bestel koffie bij Café Central en drink zoete Málaga wijn bij de oudste bodega bar in de stad: Antigua Casa de Gardia.

Populaire bestemmingen in de meivakantie

Málaga is de populairste bestemming van Spanje, maar er is meer: Spanje staat namelijk met maar liefst vijf steden in de top tien van de meest geboekte bestemmingen in de meivakantie! Barcelona staat op de tweede plek en verderop in de lijst staan ook Alicante, Valencia en Madrid.

De volledige top tien is als volgt:

Málaga
Barcelona
Londen
Lissabon
Alicante
Valencia
Dubai
Rome
Madrid
Bangkok

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!