Men verliest liever trouwring dan smartphone op reis

Het verliezen van hun smartphone wordt door 77 procent van de mensen bestempeld als de meest stressvolle ervaring op vakantie. Ze vinden het zelfs erger dan het eventuele verlies van hun emotioneel beladen trouwring, dat slechts 55 procent als het ergste beschouwt.

Verder bleek uit de enquête van Intel Corporation ook dat 87 procent van de ‘jonge’ reizigers zich op vakantie gelukkiger voelt als ze hun mobiele telefoon bij hadden. Bijna de helft van alle 2.500 ondervraagden (44 procent) bekende zich angstig te voelen bij het reizen zonder gsm.

Persoonlijke hygiëne
Vooral vrouwen beschouwen een mogelijk verlies van hun gsm als een extreem stressvolle ervaring, met 82 procent die dat bekende. Een iets mindere 73 procent van de mannen zei hetzelfde.

Ook bij jongere reizigers bleek de drang naar de smartphone groter te zijn dan bij de ouderen. 63 procent van hen is zelfs bereid om zijn persoonlijke hygiëne en comfort op te geven in ruil voor de mogelijkheid om de gsm op te laden.

Boos
Verder zei ook 64 van alle ondervraagden dat ze toiletgerief, haardrogers en zelfs een paar schoenen zouden opofferen om toch maar hun gsm en bijhorende benodigdheden in de valies te krijgen.

“We stelden vast dat er een groot verschil is in de manier waarop mensen vroegen reisden en hoe ze dat nu doen. Ze hebben hoge verwachtingen van wat de technologie kan doen en willen altijd bereikbaar zijn. Velen worden dan ook erg boos als ze hun gsm niet kunnen opladen”, aldus Mike Fard van Intel.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!