winterzon singlereizen

Mensen die opscheppen over hun vakantie blijken gelukkiger

We zijn er allemaal schuldig aan. Van zodra we ergens op een idyllisch oord vertoeven, posten we de meest jaloersmakende foto’s op sociale media. Best irritant voor die collega’s die nog weken of maanden achter hun bureau moeten doorbrengen. Maar volgens de wetenschap is er een verklaring waarom we het doen en is het zelfs niet zo ongezond.

Opscheppen

Vakantiegangers die opscheppen over hun exotische avonturen zouden volgens onderzoekers positiever door het leven gaan. Niet alleen op de korte, maar ook op de lange termijn. Bovendien halen ze het genoegen uit drie fasen. Ze worden vrolijk van de planning vooraf, dan krijgen ze een geluksgevoel van de ervaring ter plekke, tot slot denken ze vol genegenheid terug aan alle herinneringen die ze toen hebben gemaakt.

De ervaring telt

Over de herinneringsfase werd ook een studie gedaan door enkele psychologen aan de Cornell University. Ze vergeleken mensen die veel over hun vakantie praten, zij die het voor zich hielden en zij die vooral materiële zaken kochten. Wat bleek? Materiële aankopen raakten snel op de achtergrond door gewenning.

Geluksmoment

De groep die sprak over hun vakantie was dan weer het gelukkigst want zij hielden de reis in leven door de herinneringen. De toeristen die hun ervaringen niet deelden, zagen het ‘geluksmoment’ het snelste vervagen . Wetenschappers vinden het dus juist positief om foto’s met andere te delen.

Bron: Metro

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!