tips auto vakantie check

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!

Maar of je nu voor een korte of langere vakantie met de auto reist, een weekendje weg gaat naar onze zuiderburen of wat verder weg op wintersportvakantie, je doet er verstandig aan om je auto toch met enige regelmaat aan een inspectiebeurt te laten controleren. Want voor je het weet sta je met pech langs de kant van de weg en mis je niet alleen de kennismaking met die aantrekkelijke nieuwe singles, maar ook nog eens alle leuke activiteiten! Doe daarom de autovakantiecheck

Controleer je auto op de volgende punten:

– Ruitenwissers en ruitenwisservloeistof
– Bandenspanning
– Remvloeistof
– Koelvloeistof
– Verlichting
– Olie

Controleer je autopapieren:

– Papieren van de verzekering
– Groene kaart
– Rijbewijs

Andere benodigdheden die handig zijn voor onderweg:

– Gevarendriehoek
– Veiligheidshesje
– Reservesleutels
– Wegenkaart
– EHBO koffer

Autoverzekering op vakantie

Kijk, voordat je vertrekt, op je groene kaart in welke landen je verzekerd bent en neem de groene kaart ook mee op reis. Op de groene kaart staat ook tot wanneer je autoverzekering geldig is, welk kenteken verzekerd is en contactgegevens van hulpdiensten.

Veiligheid boven alles

Vermijd het gebruik van je mobiele telefoon als je rijdt. Het is niet alleen gevaarlijk, het kan je ook nog eens en fikse boete opleveren. Let ook goed op de borden langs de weg, rijd niet te hard, draag je gordel en houdt afstand.

Bron: UnitedConsumers

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Zo geniet je meer van je vakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!