Japan reizen singles

Met deze Marie Kondo techniek spaar jij eenvoudig voor je droomreis

Marie Kondō is een Japanse schrijfster, bestsellerauteur en bedenker van dit – volgens Japanners – meesterplan. Eerder hielp zij met haar boek Opgeruimd miljoenen mensen met het opruimen en ordenen van spullen. Nu gaat ze met de Kakeibo-techniek de lezer een handje helpen bij het sparen van geld. En het Japanse publiek is opnieuw he-le-maal weg van haar tips. Het schijnt dé manier te zijn  om geld te besparen, en dus ook de ultieme handreiking naar jouw droomreis in 2020.

De essentie is simpel: schrijf je uitgaven van tevoren op. Het ei van Columbus is nu ook weer niet zó makkelijk ontdekt, het volgende stappenplan is nodig om het tot een succes te maken.

Stap 1

Aan het begin van elke maand pak je je Kakeibo-boekje erbij en maak je een plan hoeveel geld je uit gaat of maximaal wilt geven die maand. Bedenk daarbij hoeveel geld je hebt, hoeveel je wilt sparen, hoeveel je uit gaat geven en waar je meer kunt sparen. Dit schrijf je op in je boekje, maar bedenk wel: houd je ook écht aan je plan.

Stap 2

Het bedrag dat je van plan bent om die maand uit te geven deel je op in 4 categorieën. (1) Absoluut noodzakelijke kosten – zoals huur/hypotheek, eten, verzekeringen -, (2) optionele kosten – zoals extra kleding, uiteten, make-up -, (3) culturele kosten – zoals kranten, films en musea – en (4) spaarpotje voor extra uitgaven, zoals cadeautjes of een lekke band.

Stap 3

Aan het eind van de maand blik je terug op je uitgaven. Waar heb je onnodig teveel uitgegeven, wat ging er goed, hoe kan het beter? Als je merkt dat je de ene na de andere maand toch steeds teveel uitgeeft op bepaalde categorieën, kan je ervoor kiezen om het X-bedrag op voorhand te pinnen en alleen nog maar cash te betalen.

Stap 4

Heeft de Kakeibo-techniek geholpen en houd je geld over? Zet je wens van 2020 om in een daad en maak die droomreis!

Bron: Columbusmagazine

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!