Japan reizen singles

Met deze Marie Kondo techniek spaar jij eenvoudig voor je droomreis

Marie Kondō is een Japanse schrijfster, bestsellerauteur en bedenker van dit – volgens Japanners – meesterplan. Eerder hielp zij met haar boek Opgeruimd miljoenen mensen met het opruimen en ordenen van spullen. Nu gaat ze met de Kakeibo-techniek de lezer een handje helpen bij het sparen van geld. En het Japanse publiek is opnieuw he-le-maal weg van haar tips. Het schijnt dé manier te zijn  om geld te besparen, en dus ook de ultieme handreiking naar jouw droomreis in 2020.

De essentie is simpel: schrijf je uitgaven van tevoren op. Het ei van Columbus is nu ook weer niet zó makkelijk ontdekt, het volgende stappenplan is nodig om het tot een succes te maken.

Stap 1

Aan het begin van elke maand pak je je Kakeibo-boekje erbij en maak je een plan hoeveel geld je uit gaat of maximaal wilt geven die maand. Bedenk daarbij hoeveel geld je hebt, hoeveel je wilt sparen, hoeveel je uit gaat geven en waar je meer kunt sparen. Dit schrijf je op in je boekje, maar bedenk wel: houd je ook écht aan je plan.

Stap 2

Het bedrag dat je van plan bent om die maand uit te geven deel je op in 4 categorieën. (1) Absoluut noodzakelijke kosten – zoals huur/hypotheek, eten, verzekeringen -, (2) optionele kosten – zoals extra kleding, uiteten, make-up -, (3) culturele kosten – zoals kranten, films en musea – en (4) spaarpotje voor extra uitgaven, zoals cadeautjes of een lekke band.

Stap 3

Aan het eind van de maand blik je terug op je uitgaven. Waar heb je onnodig teveel uitgegeven, wat ging er goed, hoe kan het beter? Als je merkt dat je de ene na de andere maand toch steeds teveel uitgeeft op bepaalde categorieën, kan je ervoor kiezen om het X-bedrag op voorhand te pinnen en alleen nog maar cash te betalen.

Stap 4

Heeft de Kakeibo-techniek geholpen en houd je geld over? Zet je wens van 2020 om in een daad en maak die droomreis!

Bron: Columbusmagazine

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!