eten drinken jetlag voorkomen

Met deze superfoods voorkom je een jetlag

Ook altijd zo’n last van een jetlag wanneer je een verre vliegreis maakt? De beste manier om je lichaam voor te bereiden op een andere tijdzone is om je alvast aan te passen aan het eetritme op je bestemming. Is het hier al tijd voor ontbijt, maar op je vakantiebestemming nog niet? Probeer het eten dan even uit te stellen. Maar wát je eet is minstens zo belangrijk. Zo ga je met deze superfoods een jetlag tegen.

  1. Om bij aankomst te drinken

De meeste mensen doen er zes tot acht uur over om cafeïne af te breken. Vlieg jij naar een andere tijdzone? Houd je dan aan de volgende reisregel: drink op je bestemming géén koffie als je ná twaalf uur ’s middags arriveert. Zo voorkom je dat je in de avond moeilijk de slaap kunt vatten. Wat kun je dan wél drinken om in je nieuwe ritme te komen? Wat dacht je van cafeïnevrije kruidenthee?

  1. Om gehydrateerd te blijven

De droge lucht in een vliegtuigcabine en de gevolgen van een jetlag drogen je lichaam uit. Wat enorm goed helpt zijn bessen. Ze bevatten water, vezels, antioxidanten en fytonutriënten (plantbestanddelen) en houden je gehydrateerd. Andere fruit- en groentesoorten die over dezelfde eigenschappen beschikken zijn watermeloenen, sla en selderij.

  1. Om in slaap te vallen

Wil jij ’s avonds als een roos in slaap vallen? Neem dan als avondeten rijst, pasta of een gerecht met aardappelen. Deze ingrediënten maken een stofje aan dat slaperigheid stimuleert. hetzelfde geldt voor de magere eiwitten in vis en gevogelte. Later op de avond zin in een snack? Dan doe je er goed aan om kersen of bananen te eten. Als het even kan met een glaasje magere melk. Zowel de fruitsoorten als de calcium in de melk helpen je om in slaap te komen.

  1. Om energie te krijgen

Het is natuurlijk aanlokkelijk (en goedkoop) om op het vliegveld te eten bij een fastfoodrestaurant. Maar of het echt een goed idee is … Het zout bezorgt je een opgeblazen en de kaas een verstopt gevoel. Wil jij een energie boost zónder de calorieën? Ga dan liever voor volkoren pasta, (geroosterde) groentes of de gezonde vetten uit noten en avocado’s.

Bron: Columbusmagazine

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!