10 items in backpack

Met deze tips haal je het beste uit je backpack vakantie

Backpacken is een steeds populairdere vakantiekeuze geworden voor veel mensen die iets willen ervaren dat ze nog nooit eerder hebben meegemaakt, en die een avontuurlijke reis van hun leven willen beleven. Deze avonturen gaan echter hand in hand met grote gezondheidsrisico’s die je reis van je leven mogelijk kunnen verpesten. We hebben hier wat tips om je te helpen om het beste uit je backpack vakantie te halen.

Persoonlijke gezondheid
Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je gezondheid voldoende is voor de geplande reis. Als je een ernstige medische aandoening hebt, is het belangrijk om dit tot in detail te bespreken om er zeker van te zijn dat je geen onnodige risico’s neemt.

Veiligheid en bescherming
Houdt te allen tijde je spullen in de gaten. Draag geen items die van sentimentele waarde zijn. Pronk niet met persoonlijke rijkdom. Vervoer nooit iets voor iemand anders en voer een zeer zorgvuldige controle uit voordat je door de douane gaat.

Locatie en duur
In veel landen zijn de faciliteiten voor backpacktoeristen uitstekend – als je je houdt aan de ‘gebruikelijke’ routes. Medische voorzieningen in afgelegen regio’s zijn meestal slecht of ontbreken. Probeer een goed basisreisplan te hebben en waar mogelijk je reisschema te volgen. Elke wijziging kan het advies over de gezondheidszorg dat je hebt gekregen vóór je vertrek (of je reisverzekering) ongeldig maken.

Voedsel en water
Backpackers hebben de neiging om goedkoop te reizen en eten van slechte kwaliteit te kopen. Vergeet niet dat je lichaam brandstof, goed voedsel en water nodig heeft. Wijs voldoende middelen toe om ervoor te zorgen dat deze worden gehandhaafd. Alleen omdat je reisgenoten graag experimenteren met hun voedselinname, wil dat nog niet zeggen dat jij dat zou moeten doen. Weet dat al het kraanwater waarschijnlijk niet drinkbaar is en gebruik te allen tijde gekookt of water in flessen om te drinken en tanden te poetsen. Veel backpackers ontwikkelen verschillende darmparasieten in het buitenland vanwege het eten van onverstandig voedsel.

Muggen en beten
Veel backpackers zullen een goedkope accommodatie kiezen en vaak zullen er geen klamboes over de bedden zijn, gaten in het net voor de ramen en ook veel bedwantsen. Vergeet niet om een ​​goede muggenspray mee te nemen, een klamboe, als je reist in een gebied waar muggen een probleem kunnen zijn, en om een ​​blikje insectenwerend middel te kopen bij aankomst in elk gebied. Spray je kamer elke avond vooral rond de deur en raamkozijnen en onder het bed. Behandel eventuele beten vroeg en laat ze niet etteren. Hondsdolheid is een veelvoorkomende ziekte in veel regio’s waar je mogelijk reist en let dus op het contact met alle dieren. Behandel elke hap heel serieus en schakel zo snel mogelijk bekwame medische hulp in.

Malaria profylaxe
Als je op reis bent in regio’s waar malaria een probleem is, wordt je waarschijnlijk geadviseerd om voldoende profylaxe te nemen voordat je van huis gaat. Wees alstublieft verstandig en pas goed op voordat je het medisch advies dat je ontving voordat je van huis ging, wijzigt. Als je niet zeker bent, gebruik de contactfaciliteiten die je hebt gekregen om verder advies te vragen.

Vaccinaties
De backpacker loopt in het buitenland een groter risico op een verscheidenheid aan ziekten en zal over het algemeen een uitgebreider vaccinatieprogramma nodig hebben. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om het nodige vaccinatieprogramma te voltooien voordat je vertrekt, als het enigszins mogelijk is.

Bron: Women Online

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!