floortje dessing einde wereld

Met deze tips reis je extra duurzaam de wereld rond

Niet alleen reisorganisaties kunnen een verschil maken als het gaat om verantwoord reizen, ook als reiziger zijn er verschillende dingen die je kunt doen (of laten) om je reis zo duurzaam mogelijk te maken. We zetten een aantal handige tips voor je op een rijtje.

  1. Gebruik een hervulbare waterfles

Neem een hervulbare waterfles mee op reis. Elke keer dat jij je waterfles bijvult, scheelt dat weer de aankoop van een plastic flesje, waardoor de hoeveelheid afval beperkt wordt. Samen met onze toeleveranciers, hotels en reisbegeleiders werken we hard om het aantal tappunten waar je je waterfles kunt bijvullen uit te breiden.

  1. Respecteer lokale cultuur en tradities

Informeer jezelf over de geschiedenis, cultuur, taal en gebruiken van het land dat je gaat bezoeken. Bedenk dat je te gast bent en respecteer daarom de lokale cultuur en tradities. Op sommige bestemmingen worden bijvoorbeeld blote schouders en korte rokken / broeken als ongepast ervaren. Bij twijfel kun je altijd om advies vragen bij de reisbegeleider.

  1. Koop lokale producten en betaal een eerlijke prijs

Stimuleer de lokale economie door in lokale restaurants te eten of souvenirs te kopen. Let op: sommige souvenirs worden gemaakt van beschermde planten of dieren. De aankoop hiervan draagt bij aan het uitsterven van deze soorten. Onderhandelen over de prijs is in veel landen een onderdeel van de cultuur. Let er wel op dat je niet tot de bodemprijs gaat. Bepaal wat je er zelf voor over hebt en streef naar een voor beide partijen acceptabele prijs.

  1. Kom niet te dicht bij de dieren

Om verstoring tegen te gaan is het belangrijk om niet te dicht bij te komen, ook niet voor foto’s. Het is niet goed om dieren te voeren, zelfs geen vogels of eekhoorns. Let er bij excursies op zee op dat de boot niet dichterbij komt dan 150 meter. Zwemmen met dolfijnen in gevangenschap is per definitie af te raden, net als vele andere excursies met wilde dieren, zoals een olifantenrit.

  1. Raak geen koraal aan

Als je gaat snorkelen of duiken raak dan geen koraal aan en breek het zeker niet af. Wij raden aan om tijdens het snorkelen een T-shirt te dragen, UV-filters in zonnebrandmiddelen veroorzaken namelijk het afsterven van koraal. Niet iedere lokale gids is even voorzichtig, spreek mensen er gerust op aan als ze koraal aanraken of oppakken en/of vissen lokken met voedsel.

Duurzaam reizen volgens Sawadee

Duurzaam ondernemen, verantwoord reizen en daarmee respect voor mens, dier en natuur zit ons in de genen. Wij verduurzamen niet alleen onze reizen, maar handelen zowel intern als extern zo duurzaam mogelijk.

  • Volledige CO2 compensatie; Vanaf 1 januari 2018 compenseert Sawadee standaard de CO2-uitstoot van alle reizen. Dit geldt zowel voor de retourvluchten naar de bestemming, als voor alle vormen van transport tijdens de reis en het volledige verblijf op de plaats van bestemming.
  • Travelife certificaat; Travelife stimuleert duurzaam ondernemen binnen de reissector. Om het certificaat te behalen moet voldaan worden aan 255 duurzaamheidscriteria, die betrekking hebben op alle facetten van de bedrijfsvoering.
  • Op reis; Excursies worden enkel aangeboden met respect voor mens, natuur en dier. Daarnaast krijgen onze reisbegeleiders een uitgebreide ‘Duurzaam Op Reis’-training en doen ze de online ANVR- duurzaamheidstraining ‘Leading the Way’.
  • Puur Sawadee-projecten; Veel van onze reizen hebben een Puur Sawadee-project. Deze projecten hebben op de lange termijn een positieve impact op de natuur, lokale economie, culturele interactie en/of bescherming van de bestemming.

Met Sawadee op singlereis? Check het uitgebreide reisaanbod hier! 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!