inpaktips handbagage

Met Fast Track nooit meer je koffer kwijt

Ben jij ook altijd bang dat uitgerekend jij je koffer kwijt raakt als je op reis gaat? Jij staat in Bangkok en je koffer ligt in Londen.. Heel herkenbaar. Maar daar is nu een oplossing voor!

Startup FastTrack, een Nederlands bedrijf, heeft een miljoeneninvestering binnengesleept voor de verdere uitrol van zijn digitale bagagelabel en bijbehorend volgsysteem voor koffers.

Koffer nooit meer kwijt

Met dat systeem moeten zoekgeraakte koffers en papieren labels op termijn tot het verleden gaan behoren. Het bagagelabel, dat eTag heet, biedt de mogelijkheid om bagage al thuis in te checken om zo wachtrijen te beperken. Daarnaast biedt het bedrijf de Eviate eTrack. Dat is een apparaatje dat in de koffer wordt geplaatst, waardoor deze direct wereldwijd is te volgen. Bovendien geeft de eTrack een signaal af als de koffer tussentijds wordt geopend.

Traceerbaar

De producten van FastTrack kunnen binnenkort worden gebruikt. Volgens oprichter David van Hoytema gaat het daarbij vooral om mensen die veel vliegen. Maar ook het bedrijfsleven toont volgens hem volop interesse. Zo vervoeren internationale monteurs vaak duur gereedschap via de reguliere bagagemethoden, met alle risico’s van dien. Met de eTrack blijven de goederen altijd traceerbaar, waardoor het vervoer veel veiliger wordt.

Kostenpost

Met de nieuwe investering wil FastTrack zijn bereik vergroten. Concrete voorspellingen op dat vlak gaf Van Hoytema niet, maar hij sprak wel de wens uit dit jaar ’tienduizenden’ klanten te kunnen strikken. Volgens Van Hoytema bieden zijn producten uiteindelijk de oplossing voor een miljardenprobleem. Per jaar raken er tussen de 25 en 30 miljoen koffers zoek, een flinke kostenpost voor de luchtvaartsector van ruim 2 miljard euro.

Stress en onrust verleden tijd

Bestuurder Ryanne van der Eijk, bij KLM verantwoordelijk voor ‘Customer Experience’, benadrukte wel dat zoekgeraakte bagage nu niet tot het verleden gaat behoren. “Het kan natuurlijk door andere processen dat bagage op de verkeerde vlucht of plaats terechtkomt”, zo zei ze. Maar juist dan haalt het volgsysteem stress en onrust weg. “Een passagier weet direct wanneer hij zijn spullen wel kan verwachten.” Dat zal ook leiden tot ‘vriendelijkere interacties’ bij de balie.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!