met kinderen reizen

Met je kinderen de wijde wereld in

Op reis met de kinderen, voor de meeste ouders blijft het bij fantaseren. Wat moet je doen met school en werk? Hier een paar tips waar je rekening mee moet houden als je de stap toch durft te zetten.

Tips:

•Kinderen zijn leerplichtig van 5 t/m 16 jaar en moeten verplicht naar school.

•Als ouders een kind langer dan tien dagen van school willen houden, moeten ze de leerplichtambtenaar van hun gemeente om toestemming vragen.

•Een wereldreis is in principe geen geldige reden om vrijstelling te krijgen. In de praktijk gebeurt het wel degelijk, omdat het gemeentelijk beleid is.

•Bij een negatief advies kunnen ouders hun kinderen uitschrijven uit het gemeentelijk bevolkingsregister. Daarmee vervalt vaak wel het recht op kinderbijslag en de gratis ziektekostenverzekering voor het kind.

•Kinderen kunnen les krijgen via de Wereldschool (www.wereldschool.nl). De lespakketten zijn voorzien van handleidingen waardoor ook ouders, zonder onderwijskundige opleding, ermee kunnen werken.

•Onbetaald verlof in de vorm van een sabbatical is niet wettelijk geregeld, maar vaak wel mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden bij je werkgever.

•Voor wereldreizen zijn er speciale verzekeringen. Een doorlopende reisverzekering is namelijk doorgaans slechts 60-90 dagen geldig.

Door Hanna Gillissen / VROUW magazine

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!