ok maps google

Met OK Maps in Google nooit meer de weg kwijt

Je herkent het vast: je hebt de perfecte reisbestemming gevonden en eenmaal aangekomen plan je leuke trips in of rondom de stad. Nog in je hotelkamer bekijk je Google Maps en je weet zeker dat je het wel kunt onthouden. Totdat je uit de tram, metro of bus stapt… welke straat moest je nou ook alweer in? Met het gebruik van OK Maps ben je nooit meer de weg kwijt en bespaart een hoop geld want het kan offline!

OK Maps

Zo doe je het: zoom in op het gedeelte van de kaart dat je op wilt slaan voor offline gebruik. Vervolgens druk je op de zoekbalk en typ je ‘OK MAPS’ (zonder de aanhalingstekens), druk daarna op enter. Mocht dit niet lukken, kun je het ook inspreken als: ‘O’ en ‘K’ met een kleine pauze tussen de letters, anders ziet je telefoon het als ‘Okay’ en dan werkt het trucje niet.

10 seconden

Als alles is gelukt, wordt de kaart gedownload, dit duurt ongeveer 10 seconden (hangt af van de grootte van het gebied dat je hebt geselecteerd). Je krijgt daarna het bericht: ‘The on-screen map area has been cached’. De volgende keer als je Google Maps opent terwijl je geen internet hebt, zie je de kaart die je opgeslagen hebt. Ideaal voor een stedentripje in het buitenland!

Filmpje

Wil je het allemaal nog eens rustig bekijken? Ze hebben natuurlijk ook een filmpje gemaakt van hoe je het aanpakt!

 

Bron: www.vlucht-vertraagd.nl

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!