ok maps google

Met OK Maps in Google nooit meer de weg kwijt

Je herkent het vast: je hebt de perfecte reisbestemming gevonden en eenmaal aangekomen plan je leuke trips in of rondom de stad. Nog in je hotelkamer bekijk je Google Maps en je weet zeker dat je het wel kunt onthouden. Totdat je uit de tram, metro of bus stapt… welke straat moest je nou ook alweer in? Met het gebruik van OK Maps ben je nooit meer de weg kwijt en bespaart een hoop geld want het kan offline!

OK Maps

Zo doe je het: zoom in op het gedeelte van de kaart dat je op wilt slaan voor offline gebruik. Vervolgens druk je op de zoekbalk en typ je ‘OK MAPS’ (zonder de aanhalingstekens), druk daarna op enter. Mocht dit niet lukken, kun je het ook inspreken als: ‘O’ en ‘K’ met een kleine pauze tussen de letters, anders ziet je telefoon het als ‘Okay’ en dan werkt het trucje niet.

10 seconden

Als alles is gelukt, wordt de kaart gedownload, dit duurt ongeveer 10 seconden (hangt af van de grootte van het gebied dat je hebt geselecteerd). Je krijgt daarna het bericht: ‘The on-screen map area has been cached’. De volgende keer als je Google Maps opent terwijl je geen internet hebt, zie je de kaart die je opgeslagen hebt. Ideaal voor een stedentripje in het buitenland!

Filmpje

Wil je het allemaal nog eens rustig bekijken? Ze hebben natuurlijk ook een filmpje gemaakt van hoe je het aanpakt!

 

Bron: www.vlucht-vertraagd.nl

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!