singlevakantie zomer frankrijk

Met singles naar de Franse Loire deze zomer

Niet té gek ver weg deze zomervakantie maar wel écht het ultieme vakantiegevoel? Ontdek dan de Franse Loire! Kastelen, rivieren, heerlijke wijnen en natuurlijk.. overheerlijk eten! Wij gingen alvast voorproeven en een kijkje nemen.

Over de Loirestreek

Fantastische kastelen, mooie rivierlandschappen, oude dorpjes, lekkere wijnen en heerlijk eten. En tenslotte ook nog eens massa’s land- en bosweggetjes die het tot een waar fiets- en wandelparadijs maken. Dit alles wordt dan nog eens gecompleteerd met uitgestrekte bossen en wouden waar het in de zomer heerlijk toeven is. De Loirestreek is ideaal voor een vakantie en een weekje (of twee) eruit.

Loire vakantie singles zomer

Waar ligt de loire?

De rivier de Loire loopt door de prachtige stad Tours. Zowel links als rechts van deze stad ligt het Loiregebied met tal van mooie plaatjes zoals Blois, Amboise, en Saumur dat beroemd is om zijn zalige wijnen. Een aanrader om een van de Caves (grotten) te bezoeken waar de wijnen worden geproduceerd. Wij bezochten wijnhuis Langlois in Saumur en kwamen na een rondleiding en mooie proeverij niet met lege handen naar buiten. Te lekker om te laten liggen! Tip: reserveer vooraf je rondleiding. Het fijne van de Loirestreek is dat het ongeveer 700 km vanaf Utrecht ligt. Daarmee een afstand die goed te overbruggen is in één dag.

Chateux Langlois Loire

 Wat te doen in de Loire

Behalve genieten van een goed glas wijn is er natuurlijk veel meer te beleven in de Loire. Wandelen en fietsen is besliste geen straf in deze werkelijk schitterende omgeving. De dorpjes geven je het gevoel alsof de tijd heeft stil gestaan en de kastelen zijn immens imposant! Wat een pracht en praal, heerlijk om je eraan te vergapen. Ze zijn stuk voor stuk schitterend gesitueerd dus ook wanneer je geen zin hebt om kasteel in, kasteel uit te gaan is het de moeite waard om er een paar van de buitenkant te bewonderen. De zon schijnt er veel en overvloedig dus op een terras of een mooi plekje aan de Loire is het fantastisch toeven!

Met singles naar La Douce France

Wil jij deze zomer de Loire weleens gaan verkennen maar heb je geen zin om dat in je uppie te doen? Dat hoeft ook niet! Er zijn prachtige vakanties voor singles en eenoudergezinnen naar de Loire.  Kijk maar eens op Kras Reizen. Wil je graag met je kids genieten deze zomer van La Douce France? Mooie eenoudervakanties naar de Loire vind je bij Estivant.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!