Met vakantiegeld het liefst naar Azië

We kijken er allemaal reikhalzend naar uit: het vakantiegeld. Dat we dit leuke bedrag ook daadwerkelijk aan een vakantie spenderen blijkt uit eerdere onderzoeken, maar waar gaan we dan eigenlijk heen?

Uit online onderzoek (2012) door Baobab Reizen komt naar voren dat 91% van de respondenten zijn vakantiegeld het liefst uitgeeft aan een vakantie. Reizen naar Azië (27%) wordt verkozen boven Europa (26%) en Afrika (20%), gevolgd door Amerika (18%). Op vakantie gaan wordt verkozen boven het uitgeven van vakantiegeld aan andere zaken als ‘sparen’, ‘uitgaven aan huis’, ‘uitgaven aan auto’ (9%).

Positief voor reisbranche
In 2010 en 2012 werd door het NIBUD eenzelfde onderzoek gehouden. Ten opzichte van 2010 is er een groter gedeelte van de ondervraagden dat hun vakantiegeld uitgeeft aan de vakantie zelf.

Dit jaar is dat 50 procent, ten opzichte van 45 procent in 2010. De effecten van de economische crisis, die vorige jaren nog zichtbaar waren in de reisbranche, lijken in positieve zin te veranderen, nu men weer in toenemende mate bereid is om vakantiegeld uit te geven aan vakanties.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!