italie reizen culinair

Minder Nederlanders met vakantieplannen voor de zomer

Volgens het onderzoek zijn zo’n 7,7 miljoen Nederlanders van plan om komende zomer naar het buitenland te gaan. Dit zijn er bijna 200.000 minder dan vorig jaar. Vooral in de categorie ‘verre vakantie’ is de terugval groot. Van de buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk (1,4 miljoen), Spanje (900.000) en Italië (800.000) het meest populair.

Camping

Het aantal mensen dat de zomervakantie in eigen land wil doorbrengen, bijvoorbeeld op een camping of in een bungalowpark, bedraagt 2,5 miljoen. Dat betekent een daling van 175.000 vergeleken met 2012.

De groep die nog niet weet waar de reis naar toe gaat, is daarentegen toegenomen: ongeveer 400.000 Nederlanders hebben nog geen keuze gemaakt of zij de grens overgaan of niet.

Vastgelegd

Bijna 60 procent van alle zomerplannen voor een binnen- of buitenlandse reis is begin april al vastgelegd in een boeking, stelt NBTC-NIPO. Een kwart van de vakantiegangers moet nog boeken en 15 procent gaat naar verwachting op de bonnefooi.

Vergeleken met vorig jaar boekt de vakantieganger die vooraf de zomervakantie regelt, iets vaker rechtstreeks bij de accommodatie. Het aantal boekingen via een reisbureau of touroperator loopt volgens de onderzoekers zo’n 6 procent terug.

Er lopen momenteel minder Nederlanders met vakantieplannen voor de zomer rond dan vorig jaar. Uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC-NIPO) blijkt dat zo’n 10,5 miljoen Nederlanders de komende maanden op vakantie willen.

Dat zijn er ruim 3 procent minder dan een jaar geleden.”Oorzaak is de economische crisis. Vorig jaar was die nog minder zichtbaar. Nu is zowel voor binnen- als buitenlandse vakanties een duidelijke daling te zien”, zegt een woordvoerster.

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!