italie reizen culinair

Minder Nederlanders met vakantieplannen voor de zomer

Volgens het onderzoek zijn zo’n 7,7 miljoen Nederlanders van plan om komende zomer naar het buitenland te gaan. Dit zijn er bijna 200.000 minder dan vorig jaar. Vooral in de categorie ‘verre vakantie’ is de terugval groot. Van de buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk (1,4 miljoen), Spanje (900.000) en Italië (800.000) het meest populair.

Camping

Het aantal mensen dat de zomervakantie in eigen land wil doorbrengen, bijvoorbeeld op een camping of in een bungalowpark, bedraagt 2,5 miljoen. Dat betekent een daling van 175.000 vergeleken met 2012.

De groep die nog niet weet waar de reis naar toe gaat, is daarentegen toegenomen: ongeveer 400.000 Nederlanders hebben nog geen keuze gemaakt of zij de grens overgaan of niet.

Vastgelegd

Bijna 60 procent van alle zomerplannen voor een binnen- of buitenlandse reis is begin april al vastgelegd in een boeking, stelt NBTC-NIPO. Een kwart van de vakantiegangers moet nog boeken en 15 procent gaat naar verwachting op de bonnefooi.

Vergeleken met vorig jaar boekt de vakantieganger die vooraf de zomervakantie regelt, iets vaker rechtstreeks bij de accommodatie. Het aantal boekingen via een reisbureau of touroperator loopt volgens de onderzoekers zo’n 6 procent terug.

Er lopen momenteel minder Nederlanders met vakantieplannen voor de zomer rond dan vorig jaar. Uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC-NIPO) blijkt dat zo’n 10,5 miljoen Nederlanders de komende maanden op vakantie willen.

Dat zijn er ruim 3 procent minder dan een jaar geleden.”Oorzaak is de economische crisis. Vorig jaar was die nog minder zichtbaar. Nu is zowel voor binnen- als buitenlandse vakanties een duidelijke daling te zien”, zegt een woordvoerster.

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!