vrouw bikini strand

Minder zonvakanties geboekt in mei

Flink minder mensen hebben voor de meivakantie een reis naar de zon geboekt. Het aantal boekingen voor zonbestemmingen ligt momenteel zo’n 14 procent lager dan vorig jaar. 

Dat maakt de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) woensdag bekend.

Vooral Italië (min 34 procent) krijgt dit jaar naar verwachting aanzienlijk minder Nederlandse vakantiegangers op bezoek. Ook Spanje en Frankrijk, de nummer twee en drie op de lijst van populaire zonbestemmingen, doen het slechter ten opzichte van vorig jaar.

Verder lopen de boekingen voor Spanje 21 procent achter en die voor Frankrijk 27 procent. Turkije, de favoriete zonbestemming onder Nederlanders in de meivakantie, zag de boekingen slechts met 0,5 procent teruglopen.

Griekenland

Griekenland valt op met een plus van 18 procent. Vorig jaar zat het land ook al flink in de lift. In 2011 lieten vakantiegangers de Griekse bestemmingen nog volledig links liggen, vanwege de financiële en economische chaos in het land. Volgens Mirjam Dresmé van de ANVR lopen de boekingen dit jaar achter, doordat vorig jaar juist een enorme run was op zonbestemmingen.

Later boeken

”Verleden jaar lieten de boekingen een enorme piek zien”, aldus Dresmé. De daling komt volgens haar ook doordat mensen steeds later boeken. ”We hebben nog zes weken te gaan, het kan dus nog behoorlijk aantrekken”. De cijfers van het reiskoepel hebben betrekking op het aantal georganiseerde reizen. Boekingen van losse tickets en mensen die op eigen gelegenheid de zon op zoeken, zijn niet inbegrepen. De meivakantie duurt dit jaar van maandag 28 april tot en met maandag 5 mei.

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!