misterbnb in belgie

Misterbnb voor homo’s ook in België gelanceerd

Na Airbnb is er nu ook ‘Misterbnb’, een verhuurwebsite die gericht is op homo’s. Een stel kwam op het idee, toen ze een weekendje weg boekten via Airbnb, maar de verhuurster niet al te happig was om de twee mannen in haar bed te laten slapen.

Misterbnb  loopt intussen als een trein en is nu ook beschikbaar in Antwerpen, Brussel en zelfs in Moskou. Dat schrijft De Morgen.

Pijnlijke situaties voorkomen

Heel wat homo’s worden nog steeds scheef bekeken, zelfs door gewoon samen een kamer te boeken. Dat ondervonden Parijzenaar Matthieu Jost (34) en zijn vriend in levenden lijve. Een tijdje terug boekten ze via Airbnb een kamer in Barcelona, maar de vrouw die de kamer verhuurde bleek behoorlijk onaangenaam verrast te zijn dat het om een homokoppel ging. Om dat soort pijnlijke situaties in de toekomst te vermijden richtte Jost ‘Misterbnb’ op.

Zelfde principe als Airbnb

Het principe is net hetzelfde als bij Airbnb, maar bij Misterbnb worden de kamers voornamelijk verhuurd en aangeboden door homo’s. Hoewel natuurlijk iedereen welkom is, vertelt Jost aan De Volkskrant: “Zo’n 10 procent van onze gebruikers is vrouw. Zij voelen zich veiliger als ze weten dat hun gastheer homo is. Ook vinden ze de appartementen smaakvoller ingericht. Overigens is iedereen welkom bij ons: man, vrouw, homo, hetero.”

De oprichters haalden ondertussen al meer 1,7 miljoen euro op bij investeerders en bieden ongeveer 25.000 kamers overal ter wereld aan. In België zijn dat er een honderdtal.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!