Mobiele app van Hotels.com voorkomt Walk of Shame huiswaarts

In de decembermaand sluiten veel bedrijven het jaar af met  een kerstborrel of een feest. Britse kantoormedewerkers met oogje op collega boeken hotelkamer voor na kerstborrel. Er bestaat een App die je hierbij de weg wijst.

Uit onderzoek van Hotels.com onder ruim 1.000 Britse kantoormedewerkers, blijkt dat meer dan één op de tien mannen (11%) voor deze avond een hotelkamer boekt, in de hoop de nacht door te brengen met een collega. Onder vrouwelijke respondenten ligt dit percentage lager (5%).

Oogje

Uit het onderzoek blijkt verder dat 61% van de Britten een oogje heeft op een collega. Meer dan een kwart (26%) van de ondervraagden geeft aan hier werk van te willen maken tijdens de kerstborrel, waarbij alcohol hen het nodige zelfvertrouwen moet geven.

Blauwtje lopen

Van de groep die geen poging zal ondernemen een collega te verleiden, zegt 42% dat de mogelijke afgang of roddels achteraf hen beletten, terwijl 17% bang is om een blauwtje te lopen. 13% zou wel willen, maar laat zich weerhouden door het vooruitzicht op een ‘walk of shame’ nadien. Een kleine, maar ambitieuze 1% van de ondervraagden geeft aan tijdens de kerstborrel promotie na te jagen.

Bezemkast

Onder de vreemdste plaatsen waar respondenten na een werk gerelateerde feestavond overnachten, worden onder andere de bezemkast van een nachtclub genoemd, een telefooncel, de bank van de secretaresse en zelfs een bouwplaats. Om dit te vermijden kunnen kantoormedewerkers gebruik maken van de Hotels.com app, die toegang biedt tot 20.000 last-minute aanbiedingen.

Vreemd

De vreemdste plaatsen waar Britten overnachten na een kantoorfeestje zijn aflopend in percentage: het huis van een collega, de sofa van een vriend, op het feest zelf, het kantoor, buiten en op een trein- of busstation.

Het % liet tussen mannen en vrouwen niet veel verschil zien, het % bij de mannen lag overal zo’n 3% hoger.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!