Mobiele app van Hotels.com voorkomt Walk of Shame huiswaarts

In de decembermaand sluiten veel bedrijven het jaar af met  een kerstborrel of een feest. Britse kantoormedewerkers met oogje op collega boeken hotelkamer voor na kerstborrel. Er bestaat een App die je hierbij de weg wijst.

Uit onderzoek van Hotels.com onder ruim 1.000 Britse kantoormedewerkers, blijkt dat meer dan één op de tien mannen (11%) voor deze avond een hotelkamer boekt, in de hoop de nacht door te brengen met een collega. Onder vrouwelijke respondenten ligt dit percentage lager (5%).

Oogje

Uit het onderzoek blijkt verder dat 61% van de Britten een oogje heeft op een collega. Meer dan een kwart (26%) van de ondervraagden geeft aan hier werk van te willen maken tijdens de kerstborrel, waarbij alcohol hen het nodige zelfvertrouwen moet geven.

Blauwtje lopen

Van de groep die geen poging zal ondernemen een collega te verleiden, zegt 42% dat de mogelijke afgang of roddels achteraf hen beletten, terwijl 17% bang is om een blauwtje te lopen. 13% zou wel willen, maar laat zich weerhouden door het vooruitzicht op een ‘walk of shame’ nadien. Een kleine, maar ambitieuze 1% van de ondervraagden geeft aan tijdens de kerstborrel promotie na te jagen.

Bezemkast

Onder de vreemdste plaatsen waar respondenten na een werk gerelateerde feestavond overnachten, worden onder andere de bezemkast van een nachtclub genoemd, een telefooncel, de bank van de secretaresse en zelfs een bouwplaats. Om dit te vermijden kunnen kantoormedewerkers gebruik maken van de Hotels.com app, die toegang biedt tot 20.000 last-minute aanbiedingen.

Vreemd

De vreemdste plaatsen waar Britten overnachten na een kantoorfeestje zijn aflopend in percentage: het huis van een collega, de sofa van een vriend, op het feest zelf, het kantoor, buiten en op een trein- of busstation.

Het % liet tussen mannen en vrouwen niet veel verschil zien, het % bij de mannen lag overal zo’n 3% hoger.

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!