keuze singlevakantie

Mogelijkheden voor een single vakantie

Ben je sinds kort single of al enige tijd? Natuurlijk is er altijd tijd voor een vakantie, ook als je single bent. Echter moet je wel weten wat de mogelijkheden zijn en welke activiteiten/vakanties juist wel en niet geschikt zijn voor jou als single. Wij zullen een aantal opties voorleggen en hopelijk weten wij je voldoende te informeren en vooral inspireren om de meest passende vakantie te boeken.

Een cruise voor singles

Eén van de meest voorkomende mogelijkheden voor een single reis is een cruise vakantie. De bestemmingen zijn aan jezelf, maar het kan een hele leuk tijd opleveren. Wij raden je aan om in de zomerperiode een cruise vakantie te boeken, want dan is het animo het hoogst. De kans op het tegenkomen van de liefde van je leven zal dan uiteraard groter zijn, maar het gaat voornamelijk om de sociale contacten die er gelegd worden. Je komt in contact met mensen met de meest uiteenlopende achtergronden en dit kan fantastische gesprekken opleveren.

Lekker je gang gaan

Een vakantie in je eentje heeft natuurlijk zo z’n voor-, maar ook nadelen. Echter willen wij de positieve kanten van dit type reis op een rijtje zetten zodat je het zal overwegen in de keuze voor een vakantie. Het grootste voordeel zal zijn dat je met niemand rekening hoeft te houden en dat je heerlijk je eigen gang kunt gaan. Heb je honger? Dan ga je een hapje eten. Heb je zin om een rondje te fietsen? Dan ga je een rondje fietsen. Niemand die je tegen zal houden.

De contacten die je hebt als je een solo vakantie beleeft zullen ook sterk uiteen lopen. Denk aan een lokale supermarkt medewerker, de barman in het hotel of een andere toerist uit een land gelegen aan de andere kant van wereld. Fantastisch toch?

Kies eens wat anders

Je kan natuurlijk kiezen voor de hierboven genoemde opties, maar het kan ook erg leuk zijn om er eens met een doel op uit te trekken. Een bestemming voor een casino vakantie zoeken en eens lekker een gokje wagen in Las Vegas, Monte Carlo of Macau. Het is ook allemaal dichtbij te vinden in Amsterdam, Maastricht of Scheveningen maar de sfeer in het buitenland is natuurlijk heel anders.

Ook zou je kunnen kiezen voor een avontuurlijke vakantie waarbij sporten en bewegen op één staat. Dit kan dichtbij huis, bijvoorbeeld in de Ardennen of in het zuiden van Duitsland. Het kan echter ook de Verenigde Staten of landen als Australië en Thailand. Afhankelijk van het budget en de tijd die gemoeid is met de vakantie kan er een keuze gemaakt worden.

Een reünie houden

Zit de vakantie er weer op en heb je niet de behoefte gehad om meteen weer contact te zoeken met een persoon in kwestie? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om er wat tijd overheen te laten gaan en hierna weer wat van je laten horen. Zo blijft het allemaal wat spannend, heeft ieder zijn of haar eigen ding en kunnen jullie elkaar alsnog beter leren kennen. In het “echte leven” gaat alles toch wat serieuzer en vat je zaken anders op. Dit kan het succes van een date maken of breken.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!