keuze singlevakantie

Mogelijkheden voor een single vakantie

Ben je sinds kort single of al enige tijd? Natuurlijk is er altijd tijd voor een vakantie, ook als je single bent. Echter moet je wel weten wat de mogelijkheden zijn en welke activiteiten/vakanties juist wel en niet geschikt zijn voor jou als single. Wij zullen een aantal opties voorleggen en hopelijk weten wij je voldoende te informeren en vooral inspireren om de meest passende vakantie te boeken.

Een cruise voor singles

Eén van de meest voorkomende mogelijkheden voor een single reis is een cruise vakantie. De bestemmingen zijn aan jezelf, maar het kan een hele leuk tijd opleveren. Wij raden je aan om in de zomerperiode een cruise vakantie te boeken, want dan is het animo het hoogst. De kans op het tegenkomen van de liefde van je leven zal dan uiteraard groter zijn, maar het gaat voornamelijk om de sociale contacten die er gelegd worden. Je komt in contact met mensen met de meest uiteenlopende achtergronden en dit kan fantastische gesprekken opleveren.

Lekker je gang gaan

Een vakantie in je eentje heeft natuurlijk zo z’n voor-, maar ook nadelen. Echter willen wij de positieve kanten van dit type reis op een rijtje zetten zodat je het zal overwegen in de keuze voor een vakantie. Het grootste voordeel zal zijn dat je met niemand rekening hoeft te houden en dat je heerlijk je eigen gang kunt gaan. Heb je honger? Dan ga je een hapje eten. Heb je zin om een rondje te fietsen? Dan ga je een rondje fietsen. Niemand die je tegen zal houden.

De contacten die je hebt als je een solo vakantie beleeft zullen ook sterk uiteen lopen. Denk aan een lokale supermarkt medewerker, de barman in het hotel of een andere toerist uit een land gelegen aan de andere kant van wereld. Fantastisch toch?

Kies eens wat anders

Je kan natuurlijk kiezen voor de hierboven genoemde opties, maar het kan ook erg leuk zijn om er eens met een doel op uit te trekken. Een bestemming voor een casino vakantie zoeken en eens lekker een gokje wagen in Las Vegas, Monte Carlo of Macau. Het is ook allemaal dichtbij te vinden in Amsterdam, Maastricht of Scheveningen maar de sfeer in het buitenland is natuurlijk heel anders.

Ook zou je kunnen kiezen voor een avontuurlijke vakantie waarbij sporten en bewegen op één staat. Dit kan dichtbij huis, bijvoorbeeld in de Ardennen of in het zuiden van Duitsland. Het kan echter ook de Verenigde Staten of landen als Australië en Thailand. Afhankelijk van het budget en de tijd die gemoeid is met de vakantie kan er een keuze gemaakt worden.

Een reünie houden

Zit de vakantie er weer op en heb je niet de behoefte gehad om meteen weer contact te zoeken met een persoon in kwestie? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om er wat tijd overheen te laten gaan en hierna weer wat van je laten horen. Zo blijft het allemaal wat spannend, heeft ieder zijn of haar eigen ding en kunnen jullie elkaar alsnog beter leren kennen. In het “echte leven” gaat alles toch wat serieuzer en vat je zaken anders op. Dit kan het succes van een date maken of breken.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!