montenegro

Montenegro heeft alles in huis voor een toffe vakantie

Montenegro is misschien niet de eerste bestemming die bij je opkomt als je op zoek bent naar een nieuwe vakantiebestemming. Travelblogger Werner ging naar Montenegro en laat met deze video zien dat dit land zeer zeker de moeite van een bezoek waard is!

Goed toeven in de Balkan

Dit land in de Balkan doet qua natuurschoon en algehele sfeer beslist niet onder voor populaire bestemmingen als Kroatië. Niet gek natuurlijk, want Montenegro ligt daar ook vlak naast, bij Bosnië, Servië, Georgië en Albanië. Het ligt (als je aan de kust zit) tegenover Italië, dus ook wat betreft het weer is het heerlijk toeven daar!

Schilderachtig

Het mooiste van Montenegro lijken echter de schilderachtige dorpjes en steden zoals hoofdstad Podgorica, de historische badplaats aan de Adriatische Zee Ulcinj of havenstad Bar. Het stadje Kotor staat zelfs op de UNESCO wereld-erfgoedlijst dus die is zeker het bekijken waard, met zijn Italiaanse en Oostenrijkse invloeden die het een heel aparte stijl hebben opgeleverd.

Overal natuur

Zoals Werner als zegt is Montenegro ‘Wild Beaty’ en dat laat de video ook wel zien: de natuur is overweldigend en de bergen, dalen, meren en vlaktes zijn schitterend om te zien, zeker als het zonnetje een beetje meewerkt. Het feit dat er in zo’n klein landje niet minder dan vijf nationale parken zijn moet je in dat opzicht al genoeg zeggen!

Ga er op uit!

Montenegro is toeristisch gezien nog niet zo groot en je ziet het vaker in een soort rondreis door de Balkan meegenomen worden dan dat het een bestemming op zich is. Niemand houdt je echter tegen om op onderzoek uit te gaan, want als je op zoek bent naar die typische tegenstelling die je in Zuid-Oost Europa vindt maar zo weinig mogelijk pottenkijkers wilt hebben is Montenegro (voordat het super populair wordt) een prima alternatief voor de omringende landen! Liever niet alleen? Boek dan een rondreis door Montenegro met leuke, nieuwsgierige mensen net als jij!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!