lezen op vakantie

Mooi ver weg voor weinig geld: boek een veilingreis

Wil je naar een prachtige verre bestemming met een leuke groep mensen maar mag het niet teveel geld kosten? Dan zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden. Je speurt het hele internet af naar de goedkoopste lastminute vakantie, vergelijkt alle aanbieders, bestemmingen, reizen en prijzen tot je er haast bij neervalt of bezoekt een vakantieveiling.

Reiskoopje

Heb je net dat koopje gevonden, de perfecte vakantiebestemming voor dat schattige lage prijsje dan begint het feest. De vertrekdatum valt net buiten jouw vakantieperiode, de luchthaven ligt zo ver weg dat je al bijna een vakantiedag kwijt bent om er te komen of blijken er zoveel extra toeslagen te zijn dat je uiteindelijk nog veel geld kwijt bent.  Door de vlucht, hotel en auto los van elkaar te boeken bespaar je met een beetje geluk wel wat geld.  Maar helaas is het vaak ook echt een kwestie van geluk en niet van wijsheid.

Vakantieveiling

Alternatief is je inschrijven bij een vakantieveilingsite. Sinds een aantal jaren bestaat dit behoorlijk populaire vakantiefenomeen. Verschillende reisaanbieders dumpen hun overgebleven reizen tegen een starttarief en de consument kan tegen elkaar opbieden. Het idee dat je echt voor een spotprijs een mooie vakantie in de wacht kunt slepen en het wedstrijdelement doet vele harten sneller kloppen. Het is overigens vooral geschikt voor mensen met veel tijd en massa’s geduld. Daarnaast moet je ook tegen je verlies kunnen. Want de mogelijkheid bestaat dat een ander die parel van een vakantie voor je neus wegkaapt pal voor de veiling sluit.

Voordeliger ver weg

Een mooi alternatief voor iedereen die graag extra voordelig het avontuur zoekt, de wereld verkent en letterlijk zijn grenzen wil verleggen is het nieuwe initiatief van Baobab; de veilingreis. Zij bieden werkelijk prachtige verre groepsreizen naar bestemmingen als Birma, Laos en Thailand voor een zeer scherpe prijs. Boek je binnen de veilingperiode dan ben jij verzekerd van een top vakantie. Mits de reis nog niet is uitverkocht natuurlijk..  Ze zijn namelijk razend populair.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!