mooie blogster solo reizen

Mooie blogster is vooroordelen over alleen reizen zat

Alyssa Ramos is jong, mooi en reist de wereld rond, in haar eentje. De 27-jarige Amerikaanse uit Los Angeles bezocht intussen een dertigtal landen op zes werelddelen. Een droomleven, ware het niet dat ze constant wordt aangesproken over het feit dat ze al dat reizen in haar eentje doet. Ze is de vooroordelen dan ook hartstikke zat en beschreef in een blogpost de top 3 van voorvallen die haar het meest ergeren.

1. Ik ben geen prostituee

‘Een mooi meisje, helemaal alleen in een vreemd land, dat moet wel een prostituee zijn. Als ik make-up draag of ook maar iets waar een streepje huid in te zien is – of laat staan een bikini – staren mensen mij constant aan, alsof ik aan het wachten ben op mijn volgende klant. Het is niet alleen irritant om hen te horen fluisteren, maar het is ronduit teleurstellend dat een jong, mooi meisje niet gewoon kan reizen om te reizen.’

2. Ik reis niet om van een relatiebreuk te herstellen

‘Terwijl reizen na een gebroken relatie best een goed idee kan zijn, is het toch niet de reden waarom ik alleen reis. Het valt op dat mensen er heel vaak van uitgaan dat ik alleen onderweg ben omdat mijn relatie gestrand zou zijn en ik dat op deze manier aan het verwerken ben. Ze gaan ervan uit dat een 27-jarige wel een vaste relatie moet hebben. Wel we zijn 2015 en de enige vaste relatie die ik heb is die met de wereld rondreizen en ik doe het uitstekend in mijn eentje.’

3. Ja, ik heb zelf betaald voor deze reis

‘Uit de vele commentaren op social media kan ik afleiden dat veel mensen zich afvragen wie betaalt dat allemaal? Wel, het antwoord is eenvoudig: ik ben Alyssa en ik heb een baan net als jij, maar ik maak de keuze al mijn geld aan reizen te spenderen. Ik heb geen geheime suikeroom, ik vroeg mijn ouders nooit om geld, startte geen crowdfundingcampagne en won geen wedstrijd. Ik betaalde alles zelf. Het is niet omdat ik een mooi meisje ben dan dat ik niet in staat ben om mijn eigen geld te verdienen en het te sparen in plaats van te gaan shoppen. Ik heb zelfs een motto: Ik koop liever een vliegtuigticket dan een handtas.’

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!