mountainbike

Mooiste mountainbike routes van Europa

Ben je van plan om binnenkort je mountainbike mee te nemen op je vakantie in Europa? Dan is het verstandig om van te voren te kijken welke routes mooi zijn om te fietsen. Het fietsen van een mooie route maakt je fietstocht door Europa nog meer bijzonder en zul je zeker herinnering voor altijd hebben. Lees gauw verder voor de mooiste mountainbike routes van Europa!

Saint Luc, Zwitserland

Om een goede route te kunnen rijden, zijn de Europese Alpen erg geschikt. Zo ook Saint Luc in Zwitserland! Hoewel dit in de winter een prima gebied is om te ski’s aan te trekken, is dit in de zomer dan weer het perfecte gebied om je mountainbike uit het stof te trekken. Het is een pittig gebied en je moet wel wat in huis hebben wil je dit kunnen redden. Een slimme oplossing voor dit kan het kopen van een elektrische mountainbike bij Mantel.com zijn. Zo fiets je toch wat makkelijker die stijle berg op! De aanbevolen route voor dit gebied is de Balcony Trail

Livigno, Italië

Het Tibet van Italië bezoeken op je mountainbike? Dat kan in Livigno! Er zijn veel routes die je hier kunt volgen terwijl je in de pauzes geniet van de lokale Italiaanse keuken. Daarnaast is het gebied ook nog eens belastingvrij, wat leuke shopping momentjes tussen het fietsen door kunnen opleveren. Al met al een leuke route voor de downhill mountainbiker.

Zermatt, Zwitserland

Nog een pareltje in Zwitserland is Zermatt. Deze route is ook zeker niet geschikt voor mietjes en vergt redelijk wat ervaring. Ook moet je het maar durven: het gebied is namelijk aan de ruige kant en als je geluk hebt zie je tientallen bergtoppen van zo’n 4000 meter hoog. Dat is wel even slikken en ook zeker weten een bucketlist route om met je mountainbike eens rond te gaan rijden.

Chamonix, Frankrijk

Als laatste Chamonix in Frankrijk. Dit wordt ook wel het paradijs voor de buitenliefhebber genoemd. Je zult tijdens je fietstocht regelmatig wandelaars of andere buitenmensen tegenkomen. Maar vrees niet: er is ook genoeg ruimte voor jou en je mountainbike zonder dat je last hebt van andere mensen. Er zijn genoeg routes die je kunt rijden en het allerleukste is om richting het dal te gaan. Wanneer je vanaf daar de liften pakt, kun je zo hele dagen lang op je mountainbike doorbrengen. Heerlijk!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!