mountainbike

Mountainbike gaat mee op vakantie

Mountainbiken is een sport die je in principe overal kunt uitvoeren. Op zandweggetjes of in een bos, je kunt er tegenaan. Om het extra leuk en uitdagend te maken kun je speciale mountainbikeroutes volgen. In het zuiden van Nederland wordt veel gemountainbiked. In de vele bossen die hier zijn, zijn ook veel routes voor de mountainbike uitgezet. Blijkbaar komen vooral veel mannen al vanuit alle windstreken hier naar toe om één van die vele routes te fietsen.

De Ardennen

Als die routes dat nog niet uitdagend genoeg, plan dan een mountainbike weekend in één van onze omliggende buurlanden. Duitsland, België en Frankrijk hebben ideaal mountainbike landschap. En heel ver hoef je niet te gaan, want één van de mooiste gebieden om te mountainbiken zijn de Belgische Ardennen.

Deze Ardennen vormen het ideale landschap voor een mountainbikeweekend met familie of vrienden. De ruige natuur en het afwisselende terrein bieden mountainbikers genoeg uitdaging. Maar ook je ogen komen niets te kort. In de Ardennen kun je mountainbiken door de prachtige natuur. De schitterende heuvels, kronkelende rivieren en pittoreske dorpjes maken van jouw fietstocht een beleving.

Ruig, ruiger, ruigst

De Ardennen kent verschillende populaire plekken zoals Durbuy en La Roche-en-Ardenne. In de weekenden worden hier velerlei toerritten georganiseerd. La Roche-en-Ardene ligt in een dal waardoor beklimmingen je niet gemakkelijk zullen afgaan! Mountainbikers die nog meer uitdaging wensen kunnen terecht in de omgeving van de befaamde steden zoals Spa, Coo, Aywaille en Theux. Hier zijn mooie mountainbikeroutes gecreëerd met steile afdalingen, grove grond en gure omstandigheden.

De juiste uitrusting

Zoals bij iedere sport of activiteit is het prettig goede spullen te hebben. Zeker voor het stoerdere werk op de mountainbike,  is het belangrijk de juiste uitrusting en type mountainbike te hebben. Je hebt immers allerlei soorten, maten en prijsklassen. Voor betaalbaar én gewoon prima kun je eens kijken bij een Decathlon of op Matrabike.nl/mountainbikes.

Een helm is bij het mountainbiken een noodzaak; deze beschermt je hoofd wanneer je ten val zou komen of in botsing met een boom of een andere mountainbiker. Daarnaast zijn attributen zoals goede kleding, handschoenen en een bidon echte must-haves voor een veilige mountainbikerit.

Bovendien is het van belang een mountainbike te rijden die goed past bij jou en bij de omgeving. Let bij de aanschaf van een mountainbike op de maat van de fiets. Ook moet je nagaan of je een 26’er inch, 27,5’er of 29’er wilt. Er zijn allerlei typen mountainbikes in allerlei prijsklassen en voor verschillende omstandigheden, dus ook voor jou zit er de ideale mountainbike bij!

Mountainbike gaat mee op vakantie

Krijg je al de kriebels om de komende vakantie te gaan mountainbiken? Misschien is het handig eerst een keer een fiets te lenen van iemand om te kijken of je het echt jouw sport kan worden. Leen dan wel een fiets die jou past anders is het plan bij voorbaat al gedoemd te mislukken. Misschien kun je je ook eens inschrijven voor een weekend mountainbiken voor singles of voor groepen, zodat je het kunt uitproberen. En waarschijnlijk heb je meteen een gezellig weekend. Ook in Nederland worden dergelijke weekenden georganiseerd.

Mountainbiken nieuwe hobby

Je hebt het uitgeprobeerd en het is iets voor jou, de vakantie gaat draaien om mountainbiken. Begin dan op tijd met de voorpret van het rondkijken en over gaan tot de koop van een fiets. Laat je goed adviseren. Je koopt zo’n fiets voor een lange periode.  Een goede fiets, fijne passende kleding en schoenen, zullen er zeker aan bijdragen dat je deze nieuwe hobby lang leuk gaat vinden. Bij het krijgen van een nieuwe hobby geeft dit ook vaak de mogelijkheid of brengt het met zich mee, dat je er nieuwe mensen door leert kennen. Wat is er nu leuker dan samen iets sportiefs te ondernemen.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!