mountainbike

Mountainbike gaat mee op vakantie

Mountainbiken is een sport die je in principe overal kunt uitvoeren. Op zandweggetjes of in een bos, je kunt er tegenaan. Om het extra leuk en uitdagend te maken kun je speciale mountainbikeroutes volgen. In het zuiden van Nederland wordt veel gemountainbiked. In de vele bossen die hier zijn, zijn ook veel routes voor de mountainbike uitgezet. Blijkbaar komen vooral veel mannen al vanuit alle windstreken hier naar toe om één van die vele routes te fietsen.

De Ardennen

Als die routes dat nog niet uitdagend genoeg, plan dan een mountainbike weekend in één van onze omliggende buurlanden. Duitsland, België en Frankrijk hebben ideaal mountainbike landschap. En heel ver hoef je niet te gaan, want één van de mooiste gebieden om te mountainbiken zijn de Belgische Ardennen.

Deze Ardennen vormen het ideale landschap voor een mountainbikeweekend met familie of vrienden. De ruige natuur en het afwisselende terrein bieden mountainbikers genoeg uitdaging. Maar ook je ogen komen niets te kort. In de Ardennen kun je mountainbiken door de prachtige natuur. De schitterende heuvels, kronkelende rivieren en pittoreske dorpjes maken van jouw fietstocht een beleving.

Ruig, ruiger, ruigst

De Ardennen kent verschillende populaire plekken zoals Durbuy en La Roche-en-Ardenne. In de weekenden worden hier velerlei toerritten georganiseerd. La Roche-en-Ardene ligt in een dal waardoor beklimmingen je niet gemakkelijk zullen afgaan! Mountainbikers die nog meer uitdaging wensen kunnen terecht in de omgeving van de befaamde steden zoals Spa, Coo, Aywaille en Theux. Hier zijn mooie mountainbikeroutes gecreëerd met steile afdalingen, grove grond en gure omstandigheden.

De juiste uitrusting

Zoals bij iedere sport of activiteit is het prettig goede spullen te hebben. Zeker voor het stoerdere werk op de mountainbike,  is het belangrijk de juiste uitrusting en type mountainbike te hebben. Je hebt immers allerlei soorten, maten en prijsklassen. Voor betaalbaar én gewoon prima kun je eens kijken bij een Decathlon of op Matrabike.nl/mountainbikes.

Een helm is bij het mountainbiken een noodzaak; deze beschermt je hoofd wanneer je ten val zou komen of in botsing met een boom of een andere mountainbiker. Daarnaast zijn attributen zoals goede kleding, handschoenen en een bidon echte must-haves voor een veilige mountainbikerit.

Bovendien is het van belang een mountainbike te rijden die goed past bij jou en bij de omgeving. Let bij de aanschaf van een mountainbike op de maat van de fiets. Ook moet je nagaan of je een 26’er inch, 27,5’er of 29’er wilt. Er zijn allerlei typen mountainbikes in allerlei prijsklassen en voor verschillende omstandigheden, dus ook voor jou zit er de ideale mountainbike bij!

Mountainbike gaat mee op vakantie

Krijg je al de kriebels om de komende vakantie te gaan mountainbiken? Misschien is het handig eerst een keer een fiets te lenen van iemand om te kijken of je het echt jouw sport kan worden. Leen dan wel een fiets die jou past anders is het plan bij voorbaat al gedoemd te mislukken. Misschien kun je je ook eens inschrijven voor een weekend mountainbiken voor singles of voor groepen, zodat je het kunt uitproberen. En waarschijnlijk heb je meteen een gezellig weekend. Ook in Nederland worden dergelijke weekenden georganiseerd.

Mountainbiken nieuwe hobby

Je hebt het uitgeprobeerd en het is iets voor jou, de vakantie gaat draaien om mountainbiken. Begin dan op tijd met de voorpret van het rondkijken en over gaan tot de koop van een fiets. Laat je goed adviseren. Je koopt zo’n fiets voor een lange periode.  Een goede fiets, fijne passende kleding en schoenen, zullen er zeker aan bijdragen dat je deze nieuwe hobby lang leuk gaat vinden. Bij het krijgen van een nieuwe hobby geeft dit ook vaak de mogelijkheid of brengt het met zich mee, dat je er nieuwe mensen door leert kennen. Wat is er nu leuker dan samen iets sportiefs te ondernemen.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!