solo reizen australie

Must-do: rondreis maken in je eentje

Wist je dat er steeds meer mensen voor kiezen om alleen op reis te gaan. Jaarlijks gaan miljoenen mensen vanuit heel de wereld richting landen waar je prachtig door heen kunt reizen. Een rondreis Australië is bijvoorbeeld ongekend populair. Maar waarom zou je eigenlijk alleen op reis gaan? En welke landen zijn dan bij uitstek geschikt om doorheen te reizen?

Alleen op reis

Een mooie rondreis in je eentje maken is eigenlijk iets dat ieder mens een keer in zijn of haar leven gedaan moet hebben. Dat hoef natuurlijk niet per definitie een rondreis Australië te zijn, ook talloze andere bestemmingen zijn geschikt om alleen rond te reizen. Maar waarom zou je eigenlijk alleen willen reizen? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, ben je verre van eenzaam als je alleen reist. Je maakt namelijk binnen de kortste keren nieuwe vrienden waar je vervolgens de meest fantastische dingen mee gaat beleven.

Voordelen alleen reizen

Bovendien heeft alleen reizen nog veel meer voordelen. Bijvoorbeeld dat je met niemand rekening hoeft te houden en daarom altijd keuzes kunt maken die je zelf wil. Wanneer je alleen reist, maakt de reis op zichzelf ook veel meer indruk doordat je bijvoorbeeld de omgeving veel intenser in je opneemt. Bovendien kom je ook sneller en eenvoudiger in contact met de lokale bevolking, waardoor je de cultuur sneller leert kennen.

Rondreis Australië

Als je besluit om in je eentje rond te gaan reizen is Australië een fantastische bestemming. Waar je voorkeuren ook liggen en wat je ook leuk vindt om te doen: in Australië vind je het allemaal. Bovendien is het land erg veilig en vind je er ontzettend veel andere mensen die (alleen) rondreizen. Overigens is Australië een ongelooflijk veelzijdig land. Je kunt er heerlijk op het strand liggen of leren surfen maar er zijn ook tal van culturele bezienswaardigheden. Vooral in en rondom de grote steden is van alles te zien. Ben je meer een natuurliefhebber en houd je niet van drukte? Ook dan kun je in Australië uitsteken.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!