Sofia toer

Naar Sofia met Sofie

De hoofdstad van België is Brussel, de hoofdstad van Spanje is Madrid, de hoofdstad van Frankrijk is Parijs en van welk land is Sofia de hoofdstad? Oh ja, Bulgarije zag ik staan. Het is blijkbaar een hoofdstad die ook zeer de moeite waard is voor een stedentrip en met name voor vrouwen. Dan zul je er in ieder geval kunnen winkelen, neem ik aan.

Naar Sofia met Sofie en andere vriendinnen

Naast het winkelen zijn er nog genoeg andere redenen te bedenken om Sofia als bestemming uit te kiezen voor een weekendje. Enkele redenen die de site Traveldudes zo kon opsommen. Daar kun je trouwens nog veel meer te weten komen over Bulgarije en Sofia.

1.   Sofia is het meest betaalbare hoofdstad van Europa

Sofia is een van de goedkoopste bestemmingen in Europa. De lokale munteenheid is Lev en 2 levs gelijk aan € 1. De prijzen zijn over het algemeen de helft van wat je accommodatie en eten in West-Europa kost. Er zijn vele manieren om gratis van de stad te genieten.

2.  Op loop afstand

Sofia is compacte. Het meeste ligt  binnen handbereik en is op loop afstand te behappen.

3.   Het is makkelijk bereikbaar

Er zijn vluchten vanaf alle Europese hoofdsteden. De goedkoopste en meest frequente vluchten gaan vanaf Londen. De luchtvaartmaatschappijen, die deze vluchten echt goedkoper aanbiedenzijn WizzAir, Easyjet en Air Berlin. 

4.   Levendige openbare leven

Tijdens goede seizoenen de parken vol met mensen, op de avond van de cafes en restaurants zijn overvol met de jonge lokale en buitenlandse klanten. Het mengsel van de lage prijzen en diensten aan de Europese norm trekt veel bezoekers uit de omliggende landen. Wandelen langs de verkeersvrije deel van Vitosha boulevard kan men vele verschillende talen te horen.

5.   Interessant nachtleven

Men kan kiezen uit: Chalgoteka waar de muziek is typisch voor de regio oosterse / pop; Jazz Clubs; House clubs; Horoteka waar je kunt kijken en leren Bulgaarse volksdansen; Salsa party clubs; diverse piano bars; wijnbars; en nog veel meer

6. Veel cultuur

Het Nationaal Historisch Museum is één van de meest uitgebreide in Oost-Europa. De geschiedenis van Sofia kan worden herleid tot 7 millennia terug. Sporen van cultuur zijn overal zichtbaar.

7. Waar voor je geld bij winkelen

Deze had misschien bovenaan moeten staan als ik vooral vrouwen enthousiast wil maken. Er is een groot aanbod van bekende wereldmerken, maar ook worden hier lokaal geproduceerde hoogwaardige goederen aangeboden. Veel met de hand gemaakte one-of-a-kind sieraden en tassen in de kleine winkels op Shishman Street. Er zijn lokale kledingmerken met stijl en een redelijke prijs.

 

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!