in cel door naaktfoto

Nederlander in de cel na naaktfoto op berg

Dat je op vakantie niet moet spotten met de regels en wetten van het land in kwestie blijkt maar weer eens. Een 23 jarige Nederlander is samen met drie andere toeristen in Maleisië in voorlopige hechtenis genomen voor het maken van naaktfoto’s op de berg Mount Kinabalu.

Blote toeristen

De toeristen worden hoogstwaarschijnlijk aangeklaagd zo meldt de nieuwssite Malymail Online. Het park waartoe de bergt behoort had een klacht ingediend bij de politie. Ze spraken van tien toeristen die naakt op de berg waren gezien. Een Britse vrouw werd opgepakt en twee Canadezen en de Nederlander gaven zichzelf aan. Het viertal hangt een gevangenisstraf van maximaal drie maanden cel en een geldboete boven het hoofd. Niet alleen Maleisie kent ‘naaktwetten’. Ook andere landen houden er bijzondere regels op na.

Waarschuwing heilige berg

De toeristen hebben de woede van de lokale bevolking op hun hals gehaald met de stunt. Zij geloven namelijk dat de berg heilig is en de ziel van hun voorvaderen bezit. De toeristen negeerden bovendien de waarschuwingen van hun gids en zeiden dat hij ‘” naar de hel kon lopen”. Plaatselijke bestuurders geloven dat de actie van de buitenlanders de oorzaak was van een dodelijke aardbeving in de datzelfde gebied een paar dagen later.

Naakt(foto) op vakantie

Hoewel er op sommige vakantiebestemmingen de raarste trends uitbreken die te maken hebben met naakt of naaktfoto’s zoals de “bilfie”, is dit natuurlijk lang niet op alle plekken toegestaan. In veel vakantielanden heerst er een andere moraal als het gaat om blote lichamen. Toeristen doen er goed aan om de gedragsregels van te voren even op te zoeken om zo problemen te voorkomen. Wil je niks liever dan met je billen bloot? Ga dan gewoon naar een van deze 6 naaktstranden!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
streetfood steden
By Monique ·
23 november 2021

In deze 5 steden proef je het lekkerste street food

Elke plek heeft wel een paar lokale specialiteiten die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te proberen, maar waar hebben ze nou het allerbeste en lekkerste street food? We geven je 5 tips!
singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!