in cel door naaktfoto

Nederlander in de cel na naaktfoto op berg

Dat je op vakantie niet moet spotten met de regels en wetten van het land in kwestie blijkt maar weer eens. Een 23 jarige Nederlander is samen met drie andere toeristen in Maleisië in voorlopige hechtenis genomen voor het maken van naaktfoto’s op de berg Mount Kinabalu.

Blote toeristen

De toeristen worden hoogstwaarschijnlijk aangeklaagd zo meldt de nieuwssite Malymail Online. Het park waartoe de bergt behoort had een klacht ingediend bij de politie. Ze spraken van tien toeristen die naakt op de berg waren gezien. Een Britse vrouw werd opgepakt en twee Canadezen en de Nederlander gaven zichzelf aan. Het viertal hangt een gevangenisstraf van maximaal drie maanden cel en een geldboete boven het hoofd. Niet alleen Maleisie kent ‘naaktwetten’. Ook andere landen houden er bijzondere regels op na.

Waarschuwing heilige berg

De toeristen hebben de woede van de lokale bevolking op hun hals gehaald met de stunt. Zij geloven namelijk dat de berg heilig is en de ziel van hun voorvaderen bezit. De toeristen negeerden bovendien de waarschuwingen van hun gids en zeiden dat hij ‘” naar de hel kon lopen”. Plaatselijke bestuurders geloven dat de actie van de buitenlanders de oorzaak was van een dodelijke aardbeving in de datzelfde gebied een paar dagen later.

Naakt(foto) op vakantie

Hoewel er op sommige vakantiebestemmingen de raarste trends uitbreken die te maken hebben met naakt of naaktfoto’s zoals de “bilfie”, is dit natuurlijk lang niet op alle plekken toegestaan. In veel vakantielanden heerst er een andere moraal als het gaat om blote lichamen. Toeristen doen er goed aan om de gedragsregels van te voren even op te zoeken om zo problemen te voorkomen. Wil je niks liever dan met je billen bloot? Ga dan gewoon naar een van deze 6 naaktstranden!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!