meivakantie naar de zon

Nederlander meest ontspannen vakantieganger ter wereld

Geen enkel volk ter wereld ontspant zich zo snel op vakantie als Nederlanders. 67 procent van de Hollanders voelt zich meteen op de eerste dag van de vakantie al ontspannen.

Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek van een online reisbureau, waarvoor 8.500 volwassenen zijn ondervraagd. Andere ondervraagde reizigers hebben volgens het onderzoek meer tijd nodig om te relaxen. Zo kan een kwart van de Duitsers en 24 procent van de Spanjaarden zich pas na een dag of twee ontspannen.

Maar liefst 18 procent van de Japanners geeft aan zich nooit helemaal ontspannen te voelen tijdens hun vakantie, terwijl slechts 6 procent van de Nederlanders zegt soms moeite te hebben met het omschakelen van de werkmodus naar de vakantiemodus.

Voicemail

Een mogelijke verklaring voor het feit dat Nederlanders zich zo snel kunnen ontspannen is dat ze niet of nauwelijks hun werk- en voicemail checken. Daarnaast hebben ze meer het gevoel steun te krijgen van hun baas om op vakantie te gaan, dat zorgt volgens hen voor een rustig en vertrouwd gevoel. Bijna de helft van de Duitsers heeft daarentegen het gevoel dat hun baas helemaal niet achter hun vakantie staat. 44 procent van de Italianen denkt hier hetzelfde over.

De Fransen zijn met 93 procent gemiddeld het meest bezig met hun werk op vakantie, in vergelijking met 56 procent van de Nederlanders. Ook Italianen zijn veel online op reis, 87 procent van hen kijkt regelmatig of er geen belangrijke werkberichten binnenkomen.

Vakantiedagen

Nederlanders nemen met 21 dagen gemiddeld de meeste vakantiedagen op van alle Europeanen. Meer dan de helft van de Nederlanders (54 procent) zegt geen reden te hebben vakantiedagen niet op te nemen. Daarmee scoren ze het hoogst in vergelijking met de rest van de wereld. Inwoners uit  handjevol andere landen zeggen dat ze het zich niet kunnen permitteren om zo veel vakantiedagen op te nemen. Dit speelt vooral bij Amerikanen en Canadezen (22 procent), in Thailand (25 procent) en Korea (27 procent). Economische redenen worden door Nederlanders nauwelijks aangehaald (slechts 10 procent) in vergelijking met andere landen. Dit speelt meer in landen als Spanje (28 procent) en Italië (30 procent).

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!