safari beste reistijd singlereis

Nederlander niet zo geliefde safari-gast

Nederlanders tasten niet graag in de buidel als het om het geven van fooien gaat. Dit blijkt ook maar weer uit een onderzoek onder safaritoeristen in Afrika. Wij zijn niet de meest geliefde ‘safari-gasten’, dat zijn de Amerikanen.

Op tijd komen

Uit een onderzoek van Safaribookings blijkt dat Nederlanders het minste fooi geven tijdens een Afrikaanse safarireis. Ruim 45% van de touroperators gaf dat aan. Alleen de Fransen komen nog een beetje in de buurt. Het onderzoek bevestigt ook andere stereotyperingen. Brazilianen blijken bijvoorbeeld laconiek te zijn als het gaat om op tijd komen. Na de Italianen komen zij het minst op tijd.

Amerikanen graag geziene gasten

In soortgelijke onderzoeken naar andere bestemmingen worden Amerikanen vaak beoordeeld als de minst geliefde toeristen. Maar niet in Afrika. Daar zijn ze dol op de Amerikanen. Maar liefst 85% van de onderzochte touroperators uit Afrika beoordeelt Amerikaanse safaritoeristen als plezierig of heel plezierig. Ze geven aan dat Amerikanen vriendelijk zijn, veel humor hebben en veel fooi geven.

Italianen minst geliefd

De touroperators waarderen uiteraard alle toeristen, maar  niet in gelijke mate. De Italianen worden het minst gewaardeerd. Meer dan 18% van de safari-operators vindt dat Italiaanse safaritoeristen in meer of mindere mate irritant zijn. Men vindt ze vaker dan andere nationaliteiten onbeschoft. Ook komen ze niet op tijd en luisteren ze slecht naar instructies van de gids. Wel worden Italianen minder vaak genoemd als safaritoeristen die moeilijk tevreden te stellen zijn.

Britten moeilijkst tevreden te stellen, Duitsers meest punctueel

Ondanks dat de Britten het moeilijkst tevreden te stellen zijn, zijn de Afrikaanse safari-operators wel overwegend positief over ze. Volgens de touroperators zijn Britten netjes, op tijd en luisteren ze naar instructies van de gids. Duitsers worden als het meest punctueel gezien. Meer dan 61%  van de touroperators geeft aan dat ze altijd op tijd komen. Samen met de Britten steken ze er, wat dit aspect betreft, significant bovenuit.

Lachen!

Het zijn met name de Oost-Afrikaanse touroperators die fan zijn van Amerikaanse toeristen. Zuid-Afrikaanse operators zijn meer gecharmeerd van Britse en Canadese toeristen en hebben een grotere hekel aan landgenoten, met wie ze dan wel weer kunnen lachen!

Safari met singles

Wil jij op safari met een leuke groep? Dan kan je uitstekend terecht bij deze specialisten op het gebied van singlereizen. Op zoek naar een safari reis, kijk op de reisagenda voor het actuele aanbod. 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
tips auto vakantie check
By Margret ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!