safari beste reistijd singlereis

Nederlander niet zo geliefde safari-gast

Nederlanders tasten niet graag in de buidel als het om het geven van fooien gaat. Dit blijkt ook maar weer uit een onderzoek onder safaritoeristen in Afrika. Wij zijn niet de meest geliefde ‘safari-gasten’, dat zijn de Amerikanen.

Op tijd komen

Uit een onderzoek van Safaribookings blijkt dat Nederlanders het minste fooi geven tijdens een Afrikaanse safarireis. Ruim 45% van de touroperators gaf dat aan. Alleen de Fransen komen nog een beetje in de buurt. Het onderzoek bevestigt ook andere stereotyperingen. Brazilianen blijken bijvoorbeeld laconiek te zijn als het gaat om op tijd komen. Na de Italianen komen zij het minst op tijd.

Amerikanen graag geziene gasten

In soortgelijke onderzoeken naar andere bestemmingen worden Amerikanen vaak beoordeeld als de minst geliefde toeristen. Maar niet in Afrika. Daar zijn ze dol op de Amerikanen. Maar liefst 85% van de onderzochte touroperators uit Afrika beoordeelt Amerikaanse safaritoeristen als plezierig of heel plezierig. Ze geven aan dat Amerikanen vriendelijk zijn, veel humor hebben en veel fooi geven.

Italianen minst geliefd

De touroperators waarderen uiteraard alle toeristen, maar  niet in gelijke mate. De Italianen worden het minst gewaardeerd. Meer dan 18% van de safari-operators vindt dat Italiaanse safaritoeristen in meer of mindere mate irritant zijn. Men vindt ze vaker dan andere nationaliteiten onbeschoft. Ook komen ze niet op tijd en luisteren ze slecht naar instructies van de gids. Wel worden Italianen minder vaak genoemd als safaritoeristen die moeilijk tevreden te stellen zijn.

Britten moeilijkst tevreden te stellen, Duitsers meest punctueel

Ondanks dat de Britten het moeilijkst tevreden te stellen zijn, zijn de Afrikaanse safari-operators wel overwegend positief over ze. Volgens de touroperators zijn Britten netjes, op tijd en luisteren ze naar instructies van de gids. Duitsers worden als het meest punctueel gezien. Meer dan 61%  van de touroperators geeft aan dat ze altijd op tijd komen. Samen met de Britten steken ze er, wat dit aspect betreft, significant bovenuit.

Lachen!

Het zijn met name de Oost-Afrikaanse touroperators die fan zijn van Amerikaanse toeristen. Zuid-Afrikaanse operators zijn meer gecharmeerd van Britse en Canadese toeristen en hebben een grotere hekel aan landgenoten, met wie ze dan wel weer kunnen lachen!

Safari met singles

Wil jij op safari met een leuke groep? Dan kan je uitstekend terecht bij deze specialisten op het gebied van singlereizen. Op zoek naar een safari reis, kijk op de reisagenda voor het actuele aanbod. 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!