relatie redden vakantie

Nederlander verkiest op vakantie gaan boven de ware liefde vinden

De drang om de wereld te ontdekken onder Nederlanders is groot. Zó groot zelfs, dat het overgrote merendeel liever op vakantie gaat dan de ware liefde vindt of promotie maakt.

Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek van Booking.com onder 28.000 respondenten uit 28 verschillende landen. Alle respondenten, waaronder 1000 uit Nederland, is onder andere gevraagd of zij door de coronapandemie anders tegen reizen aankijken, naar wat voor soort vakantie ze vooral verlangen en of er al voorbereidingen zijn getroffen voor een toekomstige reis. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek van Booking.com onder 28.000 respondenten uit 28 verschillende landen.

Alle respondenten, waaronder 1000 uit Nederland, is onder andere gevraagd of zij door de coronapandemie anders tegen reizen aankijken, naar wat voor soort vakantie ze vooral verlangen en of er al voorbereidingen zijn getroffen voor een toekomstige reis.

Impact

Het feit dat het in 2020 niet mogelijk was om te reizen zoals we dat voorheen gewend waren, heeft veel impact gehad op ons welzijn. 42% van de Nederlanders geeft aan dat de reisbeperkingen een negatieve impact heeft gehad op hun geestelijke gezondheid en een bijna hetzelfde aantal Nederlanders (38%) voelde zich vanwege de reisbeperkingen opgesloten in eigen huis.

Voor 55% van de Nederlandse respondenten is reizen nu belangrijker dan vóór de pandemie. Ondertussen verkiest 76% reizen boven succes op het werk; ze gaan liever op vakantie dan dat ze promotie maken. Bovendien verkiest 71% reizen boven het vinden van de ware liefde.

Toekomstige reis

Dat Nederlanders niet kunnen wachten om weer op reis te gaan blijkt wel uit de voorbereidingen die worden getroffen. Twee op de vijf (42%) van de Nederlandse reizigers hebben de lange tijd thuis gebruikt om toekomstige reizen te plannen en 36% heeft meer vakantiedagen gespaard om in 2021 mogelijk een langere vakantie op te nemen.

Strandvakanties blijven erg populair en vier op de tien (40%) Nederlanders hebben er vertrouwen in dat ze in de zomer van 2021 weer op strandvakantie kunnen.

Ook blijkt dat men toe is aan wat ontspanning na een hectische tijd. Een ontspannende vakantie aan het strand of bij een spa zal voor bijna een vijfde (17%) van de reizigers dan ook de eerste reis zijn, zodra dat veilig is om weer te reizen. Slechts 11% is van plan een actieve reis te boeken en voor maar 5% heeft een stedentrip prioriteit.

Optimistisch

Ondanks de wetenschap dat de pandemie nog niet voorbij is, hebben zes van de tien Nederlandse reizigers (63%) meer hoop over reizen in 2021 vanwege de uitrol van coronavaccins. Bijna hetzelfde aantal Nederlanders (60%) zegt nog meer naar reizen te verlangen in 2021, omdat ze dit in 2020 nauwelijks konden.

Bron: Telegraaf

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!