New York

Nederlander wandelt van Alkmaar naar New York

Arjen Ulrich deed eerder dit jaar iets wat we misschien allemaal wel stiekem zouden willen doen: hij zei zijn baan op, verliet zijn huis in Alkmaar en ging te voet richting New York. ,,Ik wilde al heel lang een langeafstandswandeling maken”, zegt de 32-jarige Nederlander. ,,Ik weet niet waarom maar wandelen geeft me een gevoel van vrijheid en de uitdaging om dit te doen is, voor mij, heel aantrekkelijk.”

New York bezoek

Twee jaar geleden, in april 2013, vloog Ulrich naar New York om een vriend op te zoeken en een leuke stedentrip te maken. Tijdens de terugvlucht bekeek hij op zijn scherm in het vliegtuig de kaart van Europa en Noord-Amerika. En daar ontstond zijn idee.

Te voet over land

,,Ik zag dat je over Groenland, IJsland en Groot-Brittanni√ę vloog; allemaal landen die al lange tijd bovenaan mijn lijstje staan om te bezoeken. Ik dacht erover na hoe ik deze reis kon maken over land, te voet, en kort daarna viel het idee samen met mijn wens een langeafstandswandeling te maken”, legt Ulrich uit aan Business Insider.

Ulrich nam ontslag in februari en twee weken later begon hij aan zijn voetreis. Je kunt hem volgen op walk2nyc.com, en op Instagram op @arjenulrich.

wandelen naar new york

Foto: Arjan Ulrich

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!