vakantie zonder kinderen

Nederlander zeer tevreden over vakantie 2013

Nederlanders waardeerden hun vakanties in 2013 met een gemiddelde van 8,1. Vooral een vakantie in Oostenrijk werd hoog gewaardeerd.

Dat blijkt uit een onderzoek van de vergelijkingswebsite Zoover, die sinds 2006 de gemiddelde vakantiebeoordeling bijhoudt. Er werd gekeken naar alle beoordeelde vakanties in 2013 zoals onder meer wintersport, zomervakanties, stedentrips.

Bij het onderzoek is gekeken naar bijna 2 miljoen consumentenbeoordelingen. In 2012 werd de vakantie nog gewaardeerd met een ruime 7,9.

Het positieve oordeel komt volgens de website vooral door het mooie zomerweer in een groot deel van Europa precies tijdens de zomervakantie. Ook de extra inspanningen van reisorganisaties dragen bij. Door de crisis deden organisaties extra inspanningen om het de vakantiegangers naar de zin te maken.

Oostenrijk

Vakanties in Oostenrijk kregen in 2013 met een 8,4 de hoogste waardering. Portugal en Italië maken met een beoordeling van respectievelijk 8,2 en 8,1 de top 3 compleet. Vakanties in Nederland krijgen van de Nederlandse consument gemiddeld een 7,9 en staan daarmee op de tiende plaats.

Kroatië is het best scorende kleine vakantieland. Met een 8,3 doet het vakantieland weer volledig mee op het hoogste niveau. Frankrijk was afgelopen de mest bezochte bestemming, gevolgd door Spanje en Turkije. De Nederlandse campings scoren het hoogst van heel Europa. Met een 8.5 gemiddeld worden ze beter beoordeeld dan Oostenrijk en Italië, die respectievelijk een 8,1 en 8,0 scoren.

Hotel

De Zwitserse hotels deden het gemiddeld het best voor de Nederlandse vakantiegangers. Gemiddeld scoren ze een 9,0. De persoonlijk behandeling in een bed & breakfast wordt in 2013 het best gewaardeerd. Met een 9,1 overstijgen ze hiermee zelfs de vijfsterrenhotels.  Campings scoorden gemiddeld een 7,8 en vakantieparken gemiddeld een 7,8.

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!