reizen met de auto wereld

Nederlanders deze zomer goedkoper op vakantie

Een derde van de Nederlanders stelt dat ze hun zomervakantie aanpassen vanwege de aanhoudende financiële crisis. Een kwart gaat dan ook wat minder lang op vakantie, 17 procent gaat minder ver en ongeveer 35 procent kiest voor een meer betaalbare accommodatie. Dat blijkt uit onderzoek van een site in vakantiebeoordelingen onder 5000 Nederlanders.

Meer kamperen

Zo wint kamperen aan populariteit en doen ook appartementen tegenwoordig niet onder aan het verblijven in een hotel. Door zelf boodschappen te doen en te koken, kunnen Nederlanders goed in de gaten houden hoeveel zij uitgeven.

Huizenruil

Daarnaast is op de bonnefooi gaan, huizenruil of verblijven bij vrienden of familie ook steeds meer in trek. Om de vakantie betaalbaar te houden, kiezen steeds meer mensen voor een plek iets dichter bij huis. Zo verkiezen steeds meer mensen Frankrijk (10 procent) boven Spanje (9 procent), terwijl dat in 2012 nog andersom was. Na Spanje volgen Italië (8 procent), Turkije (5 procent) en bijna 5 procent gaan op vakantie in eigen land.

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

weekendje weg singles
By Margret ·
20 juli 2021

Waar vind je singles in Londen, Parijs en Brussel?

Woon je in Parijs, Brussel of Londen of ben je er voor een vakantie of stedentrip? En kijk je er naar uit een leuke man of vrouw te ontmoeten? Dan is het in ieder geval handig om je naar die plaatsen te begeven waar anderen zich ook bevinden.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!