reizen met de auto wereld

Nederlanders deze zomer goedkoper op vakantie

Een derde van de Nederlanders stelt dat ze hun zomervakantie aanpassen vanwege de aanhoudende financiële crisis. Een kwart gaat dan ook wat minder lang op vakantie, 17 procent gaat minder ver en ongeveer 35 procent kiest voor een meer betaalbare accommodatie. Dat blijkt uit onderzoek van een site in vakantiebeoordelingen onder 5000 Nederlanders.

Meer kamperen

Zo wint kamperen aan populariteit en doen ook appartementen tegenwoordig niet onder aan het verblijven in een hotel. Door zelf boodschappen te doen en te koken, kunnen Nederlanders goed in de gaten houden hoeveel zij uitgeven.

Huizenruil

Daarnaast is op de bonnefooi gaan, huizenruil of verblijven bij vrienden of familie ook steeds meer in trek. Om de vakantie betaalbaar te houden, kiezen steeds meer mensen voor een plek iets dichter bij huis. Zo verkiezen steeds meer mensen Frankrijk (10 procent) boven Spanje (9 procent), terwijl dat in 2012 nog andersom was. Na Spanje volgen Italië (8 procent), Turkije (5 procent) en bijna 5 procent gaan op vakantie in eigen land.

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips auto vakantie check
By Francien ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
dierentuin europa
By Monique ·
30 november 2021

De leukste 10 dierentuinen van Europa

Ben je dol op exotische en wilde dieren maar heb je niet het budget om heel de wereld rond te reizen om ze in levenden lijve te aanschouwen? Dan is een bezoekje aan een mooie dierentuin een prima alternatief.
streetfood steden
By Monique ·
23 november 2021

In deze 5 steden proef je het lekkerste street food

Elke plek heeft wel een paar lokale specialiteiten die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te proberen, maar waar hebben ze nou het allerbeste en lekkerste street food? We geven je 5 tips!
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
koffer inpakken verrassingsreis
By - ·
10 december 2021

Weekendje weg: wat neem je mee?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!