Nederlanders dit jaar reislustiger

Dit jaar zijn we net iets vaker op vakantie gegaan dan vorig jaar. Toen was er nog sprake van een lichte daling ten opzichte van crisisjaar 2009.

Nederland profiteerde als vakantiebestemming niet of nauwelijks van de licht hogere reislust, we gingen vooral iets vaker de grens over. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research. In het onderzoek geeft bijna 82 procent van de mensen aan dit jaar een of meer keer op vakantie te zijn geweest. Vorig jaar lag dat op ruim 81 procent.

Buitenland

In totaal gingen we zo’n 36 miljoen keer weg en gaven we ongeveer 15 miljard euro uit, vrijwel net zoveel als vorig jaar. De buitenlandse bestemmingen profiteerden van de lichte stijging en kregen 1 procent meer Nederlanders op bezoek, dat zijn iets meer dan 100.000 vakanties.

Het aantal binnenlandse vakanties kwam uit op 17,7 miljoen. In het mooie voorjaar pluste de vakantie in eigen land nog 8 procent, de natte zomer zorgde voor 6 procent minder vakanties in Nederland. Vooral de Wadden en het Deltagebied hadden daar last van.

De totale vakantiebestedingen komen volgens NBTC-NIPO uit op dik 15 miljard euro, waarvan 12,4 miljard euro de grens overgaat.

Duitsland

Verreweg de meeste Nederlanders gaan voor een buitenlandse vakantie nog altijd naar Duitsland. Het aantal groeide zelfs met 3 procent. Ook Frankrijk, de nummer twee, won aan populariteit.

Verder ontving Spanje opvallend meer (13 procent) Nederlanders en Turkije won ook wat. Dat heeft alles te maken met de sterk afgenomen belangstelling voor Tunesië (min 40 procent) en Egypte (min 20 procent).

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!