Nederlanders geven zomervakantie 2012 hoge score

Nederlanders waarderen hun vakantie van de afgelopen zomer hoog. Met gemiddeld een 8,1 scoort de zomervakantie 2012 hoger dan die in 2011. Toen waardeerden we de zomervakantie nog met een 7,8. In 2010 gaf Nederland gemiddeld een 7,9 voor z’n vakantie. Dit blijkt uit panelonderzoek gehouden onder ruim 1800 vakantiegangers en een analyse op ruim 500.000 zomervakantiebeoordelingen geplaatst op zoover.nl.

Bed & breakfasts populair

Bed & breakfasts worden met een gemiddelde waardering van een 9,1 dit jaar als de beste vakantieaccommodatie bestempeld. Bij hotels loopt de score op naarmate een hotel meer sterren heeft. De 5 sterrenhotels kregen dit jaar een gemiddeld cijfer van een 8,4. 

Vakantie steeds meer gewaardeerd 

Door de jaren heen ziet Zoover de waardering voor vakanties steeds hoger worden. Vooral het toenemende gebruik van recensies en de steeds meer persoonlijke service zorgen ervoor dat de verwachting beter aansluit op de realiteit. Vakantiegangers worden ook steeds kritischer tijdens het boeken en spenderen gemiddeld meer tijd om de perfecte vakantie te vinden. 

Leukste vakantie wordt beleefd met partner

Het reisgezelschap is een belangrijk onderdeel van een geslaagde vakantie. Zoover keek naar het best gewaardeerde reisgezelschap bij de zomervakantievakantie 2012. De hoogste waardering ging naar een vakantie met de partner. Mensen die samen met hun partner op vakantie gingen waardeerden hun vakantie gemiddeld hoger.

Rus meest irritante vakantieganger: “Ze zaten laveloos aan het buffet”

Toeristen uit andere landen zorgen bij 9% van de Nederlandse vakantiegangers voor irritatie. Het meest irriteerden we ons aan Russen, blijkt uit het onderzoek. De Russische vakantieganger wordt omgeschreven als brutaal, asociaal en luidruchtig. Ook genoemd: “Ze scheppen hun borden zo vol dat er niets voor andere gasten overblijft” en “ze zijn veelal dronken”. De meeste Nederlanders hebben zich overigens nergens aan geïrriteerd. Wel worden opdringerige verkopers en kinderen van anderen vaak genoemd als irritant. Door de jaren heen neemt het aantal klachten en negatieve beoordelingen wel af. Dit heeft ermee te maken dat steeds meer Nederlandse reisorganisaties de hotels waar veel Russen komen overslaan in hun aanbod. 

Lees het hele artikel hier

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffer inpakken verrassingsreis
By - ·
10 december 2021

Weekendje weg: wat neem je mee?

inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!