Nederlanders geven zomervakantie 2012 hoge score

Nederlanders waarderen hun vakantie van de afgelopen zomer hoog. Met gemiddeld een 8,1 scoort de zomervakantie 2012 hoger dan die in 2011. Toen waardeerden we de zomervakantie nog met een 7,8. In 2010 gaf Nederland gemiddeld een 7,9 voor z’n vakantie. Dit blijkt uit panelonderzoek gehouden onder ruim 1800 vakantiegangers en een analyse op ruim 500.000 zomervakantiebeoordelingen geplaatst op zoover.nl.

Bed & breakfasts populair

Bed & breakfasts worden met een gemiddelde waardering van een 9,1 dit jaar als de beste vakantieaccommodatie bestempeld. Bij hotels loopt de score op naarmate een hotel meer sterren heeft. De 5 sterrenhotels kregen dit jaar een gemiddeld cijfer van een 8,4. 

Vakantie steeds meer gewaardeerd 

Door de jaren heen ziet Zoover de waardering voor vakanties steeds hoger worden. Vooral het toenemende gebruik van recensies en de steeds meer persoonlijke service zorgen ervoor dat de verwachting beter aansluit op de realiteit. Vakantiegangers worden ook steeds kritischer tijdens het boeken en spenderen gemiddeld meer tijd om de perfecte vakantie te vinden. 

Leukste vakantie wordt beleefd met partner

Het reisgezelschap is een belangrijk onderdeel van een geslaagde vakantie. Zoover keek naar het best gewaardeerde reisgezelschap bij de zomervakantievakantie 2012. De hoogste waardering ging naar een vakantie met de partner. Mensen die samen met hun partner op vakantie gingen waardeerden hun vakantie gemiddeld hoger.

Rus meest irritante vakantieganger: “Ze zaten laveloos aan het buffet”

Toeristen uit andere landen zorgen bij 9% van de Nederlandse vakantiegangers voor irritatie. Het meest irriteerden we ons aan Russen, blijkt uit het onderzoek. De Russische vakantieganger wordt omgeschreven als brutaal, asociaal en luidruchtig. Ook genoemd: “Ze scheppen hun borden zo vol dat er niets voor andere gasten overblijft” en “ze zijn veelal dronken”. De meeste Nederlanders hebben zich overigens nergens aan geïrriteerd. Wel worden opdringerige verkopers en kinderen van anderen vaak genoemd als irritant. Door de jaren heen neemt het aantal klachten en negatieve beoordelingen wel af. Dit heeft ermee te maken dat steeds meer Nederlandse reisorganisaties de hotels waar veel Russen komen overslaan in hun aanbod. 

Lees het hele artikel hier

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
weekendje weg singles
By Margret ·
20 juli 2021

Waar vind je singles in Londen, Parijs en Brussel?

Woon je in Parijs, Brussel of Londen of ben je er voor een vakantie of stedentrip? En kijk je er naar uit een leuke man of vrouw te ontmoeten? Dan is het in ieder geval handig om je naar die plaatsen te begeven waar anderen zich ook bevinden.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!