hagelslag pindakaas vakantie

Nederlanders missen brood en kaas het meest op vakantie

Nederlanders die terugkomen van vakantie hebben de oer-Hollandse producten jonge kaas en volkorenbrood het meest gemist.

Drukke terugkomdagen

Dit blijkt uit onderzoek van Albert Heijn’s Pick Up Point onder ruim duizend mensen die met het vliegtuig op vakantie gingen. Zaterdag en zondag waren het drukke terugkomdagen op Schiphol en maandag wordt zelfs de grootste piek in terugkerende vakantiegangers verwacht op de luchthaven.

Broodnodig

In de top 5 van boodschappen die Nederlanders meteen bestellen als ze thuiskomen, staat brood met 75 procent bovenaan. Groenten (65 procent), fruit (63 procent), kaas (59 procent) en vleeswaren (57 procent) worden het liefst gekocht om de lege koelkast weer mee te vullen.

Heimweeproducten

Een top 4 van de ‘heimweeproducten’ bestaat uit volkoren brood, jonge en oude kaas, karnemelk en halfvolle melk en vleeswaren als rosbief en filet americain. Als ‘heimwee’ broodbeleg worden hagelslag en pindakaas het meest genoemd.

De versheid en kwaliteit van de producten worden het meest gemist op reis. Of vakantiegangers producten missen, hangt niet zozeer af van de plek van bestemming, maar vooral van de duur van het verblijf. Vliegreizigers die langer op vakantie gaan, missen gemiddeld vaker Nederlandse supermarktproducten.

Uitpakken

In het vliegtuig onderweg naar huis beginnen de meeste vakantiegangers alweer na te denken over de klusjes die thuis op hen wachten en in welke volgorde ze deze gaan doen. 43 procent van de ondervraagden pakt bij thuiskomst direct de koffers uit en ruimt de spullen op.

De post openen en oude kranten opruimen staan op de tweede plaats met 26 procent en de wasmachine aanzetten wordt door 7 procent van de ondervraagden bij thuiskomst meteen gedaan.

Vakantiestemming

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat mannen fanatiekere uitpakkers en opruimers zijn dan vrouwen. 46 procent van de mannen ruimt meteen op, tegenover 41 procent van de vrouwen.

De vrouwen kiezen er liever voor om bij thuiskomt nog even niets te doen en zo lang mogelijk in de vakantiestemming te blijven. Ook studenten kiezen ervoor om nog even na te genieten, 41 procent spreekt na de vakantie direct af met vrienden of bij te kletsen of te borrelen.

Bron: Nu

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!