hagelslag pindakaas vakantie

Nederlanders missen brood en kaas het meest op vakantie

Nederlanders die terugkomen van vakantie hebben de oer-Hollandse producten jonge kaas en volkorenbrood het meest gemist.

Drukke terugkomdagen

Dit blijkt uit onderzoek van Albert Heijn’s Pick Up Point onder ruim duizend mensen die met het vliegtuig op vakantie gingen. Zaterdag en zondag waren het drukke terugkomdagen op Schiphol en maandag wordt zelfs de grootste piek in terugkerende vakantiegangers verwacht op de luchthaven.

Broodnodig

In de top 5 van boodschappen die Nederlanders meteen bestellen als ze thuiskomen, staat brood met 75 procent bovenaan. Groenten (65 procent), fruit (63 procent), kaas (59 procent) en vleeswaren (57 procent) worden het liefst gekocht om de lege koelkast weer mee te vullen.

Heimweeproducten

Een top 4 van de ‘heimweeproducten’ bestaat uit volkoren brood, jonge en oude kaas, karnemelk en halfvolle melk en vleeswaren als rosbief en filet americain. Als ‘heimwee’ broodbeleg worden hagelslag en pindakaas het meest genoemd.

De versheid en kwaliteit van de producten worden het meest gemist op reis. Of vakantiegangers producten missen, hangt niet zozeer af van de plek van bestemming, maar vooral van de duur van het verblijf. Vliegreizigers die langer op vakantie gaan, missen gemiddeld vaker Nederlandse supermarktproducten.

Uitpakken

In het vliegtuig onderweg naar huis beginnen de meeste vakantiegangers alweer na te denken over de klusjes die thuis op hen wachten en in welke volgorde ze deze gaan doen. 43 procent van de ondervraagden pakt bij thuiskomst direct de koffers uit en ruimt de spullen op.

De post openen en oude kranten opruimen staan op de tweede plaats met 26 procent en de wasmachine aanzetten wordt door 7 procent van de ondervraagden bij thuiskomst meteen gedaan.

Vakantiestemming

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat mannen fanatiekere uitpakkers en opruimers zijn dan vrouwen. 46 procent van de mannen ruimt meteen op, tegenover 41 procent van de vrouwen.

De vrouwen kiezen er liever voor om bij thuiskomt nog even niets te doen en zo lang mogelijk in de vakantiestemming te blijven. Ook studenten kiezen ervoor om nog even na te genieten, 41 procent spreekt na de vakantie direct af met vrienden of bij te kletsen of te borrelen.

Bron: Nu

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Praag vakantie
By Monique ·
7 december 2021

Praag beste bestemming in december

Praag is de beste bestemming om in december een bezoekje te brengen. De hoofdstad van Tsjechië wordt gevolgd door Parijs, Berlijn en Oberhausen.
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
halloween hotelbestemmingen
By Monique ·
29 oktober 2021

De griezeligste bestemmingen voor Halloween

Spookverhalen maken deel uit van de rijke historie van een aantal van ’s werelds grootste steden. Wil je een sensationele Halloween dit jaar? Nu het enge feest nadert, zijn de gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden extra spannend.
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!
tips auto vakantie check
By Francien ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!