Nederlanders op vakantie vaak op internet

Nederlanders maken ook tijdens hun vakantie veel gebruik van het internet. Naast dat driekwart van de reizen online geboekt wordt, geeft 64% van de ondervraagden aan tijdens de vakantie geregeld online te gaan.

Laptop het populairst
We gebruiken tijdens vakanties verschillende manieren om te internetten, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope. De eigen laptop is het populairst: 45% van de ondervraagden geeft aan deze te gebruiken tijdens de reis. Ook een computer op de accommodatie (40%) en de mobiele telefoon (37%) worden vaak gebruikt. Daarnaast bezoekt 37% weleens een internetcafé.

De helft van de reizigers kijkt van te voren of de accommodatie beschikt over WiFi. Voor 40% van deze mensen speelt de aanwezigheid van WiFi zelfs een belangrijke rol bij de keuze voor de accommodatie. Extra maatregelen om in het buitenland goedkoop te kunnen internetten nemen we nauwelijks.

Maar liefst 90% geeft aan geen extra abonnementen te hebben afgesloten (zoals een abonnement voor WiFi-Hotspots of een extra bundel voor de mobiele telefoon).

Wel privé-mail, nauwelijks werk-mail
Wat doet de Nederlander tijdens zijn vakantie dan op internet? Met name privé-mail lezen: 87% van de mensen die internet gebruiken tijdens de vakantie bekijkt zijn privé-mail tijdens de vakantie.

Werkgerelateerde mail lezen we een stuk minder vaak. Slechts 22% van de ondervraagden bekijkt de werk-mail tijdens de vakantie. Ook het opzoeken van de weersvoorspellingen op het vakantieadres is populair (68%).

Social Media
70% van de ondervraagden die actief zijn op een sociaal netwerk geeft aan ook tijdens de vakantie deze netwerken te gebruiken. De voornaamste reden om actief te blijven op een netwerk is het lezen van updates van anderen.

Van de 30% die geen social media gebruikt geeft de meerderheid aan er simpelweg geen behoefte aan te hebben tijdens de vakantie. Andere redenen die ook (maar minder) genoemd worden zijn een gebrek aan tijd en het niet willen laten weten aan kwaadwillenden dat er niemand thuis is (14%).

Toch een beetje thuis
Een ruime meerderheid van de Nederlanders mag dan tijdens de vakantie gebruik maken van internet, toch geeft 73% aan op vakantie best zonder internet te kunnen. Slechts 11% kan ook op vakantie echt niet zonder internet.

29% heeft dankzij internet op vakantie meer en vaker contact met bekenden dan tijdens eerdere vakanties zonder internet. En ondanks dat internet op je vakantiebestemming ‘thuis’ dichterbij brengt geeft 73% aan toch wel het gevoel te hebben echt weg te zijn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!