Nederlanders trouw aan vakantie in eigen land

Ondanks dat de recessie op zijn retour is, brengen veel Nederlanders hun zomervakantie nog steeds graag in eigen land door. Maar liefst 38 procent blijft binnen de Nederlandse grens.

Zo blijkt uit onderzoek onder 3.000 bezoekers van Vakantie.nl.

De populairste bestemmingen binnen Nederland zijn Zeeland en de Waddeneilanden, voornamelijk door het nabijgelegen strand. Meer dan een kwart geeft aan dat Nederland genoeg moois te bieden heeft. Daarnaast is het makkelijker met de kinderen (14 procent) of een vaste gewoonte om in eigen land op vakantie te gaan (12 procent).

Na Zeeland (22 procent) en de Waddeneilanden (17 procent) is ook Limburg (14 procent) een populair gebied onder de Nederlanders die in eigen land blijven. Door de bosrijke omgeving en de goede voorzieningen in Limburg staat de provincie op een derde plaats. Utrecht is het minst populair.

Bungalow- of vakantiepark

Meer dan de helft van de ondervraagden heeft al een vakantie in Nederland geboekt. Daarbij zijn bungalow- en vakantieparken dit jaar favoriet: maar liefst 65 procent kiest hiervoor. 15 procent kiest voor een Nederlandse camping en een tiende overnacht in een hotel.

Hoewel de kans op slecht weer niet afschrikt – slecht 17 procent is geneigd de vakantieplannen te wijzigen bij slechte voorspellingen – geeft meer dan de helft van degenen die hun vakantie buiten Nederland vieren aan dat het weer een grote rol speelt in de keuze voor een vakantie buiten eigen land.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!