Nederlanders: Vakantie gaat voor het werk

Drukte op het werk of niet: de vakantie is heilig. Dat vindt althans driekwart van de Nederlandse werknemers. Ook zijn de Nederlanders koploper samen met de Britten als het gaat om vasthouden van vrije dagen.

Dit blijkt uit internationaal onderzoek onder ruim achtduizend mensen. Alleen de Britse bevolking houdt meer vast aan zijn vrije dagen dan de Nederlanders. De inwoners van Spanje zijn het tegenovergestelde: meer dan de helft van de ondervraagden heeft daar wel eens zijn vakantie opgeschoven vanwege werkdruk.

Weinig te klagen

Inwoners van Europa hebben overigens weinig te klagen als het op vrije dagen aankomt. Zij hebben gemiddeld tussen de 25 en 30 vakantiedagen per jaar. Ter vergelijking: Zuid-Koreanen en Taiwanezen hebben elk jaar recht op maximaal tien vrije dagen.

Laatstgenoemden maken deze overigens niet eens allemaal op, stellen de onderzoekers van Harris Interactive. Zij laten gemiddeld zeven dagen onbenut en zijn daarmee dus drie dagen per jaar daadwerkelijk vrij op dagen dat ze eigenlijk hadden moeten werken.

Opvallend

Volgens online reisbureau Expedia, dat het onderzoek heeft laten uitvoeren, is het “opvallend” dat Nederlanders zo vasthouden aan hun vakanties. “Het consumentenvertrouwen daalt al sinds januari vorig jaar. Toch geeft maar 10 procent van de Nederlanders het feit dat ze zich geen vakantie kunnen veroorloven aan als mogelijke reden om niet op vakantie te gaan.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!