Nederlanders: Vakantie gaat voor het werk

Drukte op het werk of niet: de vakantie is heilig. Dat vindt althans driekwart van de Nederlandse werknemers. Ook zijn de Nederlanders koploper samen met de Britten als het gaat om vasthouden van vrije dagen.

Dit blijkt uit internationaal onderzoek onder ruim achtduizend mensen. Alleen de Britse bevolking houdt meer vast aan zijn vrije dagen dan de Nederlanders. De inwoners van Spanje zijn het tegenovergestelde: meer dan de helft van de ondervraagden heeft daar wel eens zijn vakantie opgeschoven vanwege werkdruk.

Weinig te klagen

Inwoners van Europa hebben overigens weinig te klagen als het op vrije dagen aankomt. Zij hebben gemiddeld tussen de 25 en 30 vakantiedagen per jaar. Ter vergelijking: Zuid-Koreanen en Taiwanezen hebben elk jaar recht op maximaal tien vrije dagen.

Laatstgenoemden maken deze overigens niet eens allemaal op, stellen de onderzoekers van Harris Interactive. Zij laten gemiddeld zeven dagen onbenut en zijn daarmee dus drie dagen per jaar daadwerkelijk vrij op dagen dat ze eigenlijk hadden moeten werken.

Opvallend

Volgens online reisbureau Expedia, dat het onderzoek heeft laten uitvoeren, is het “opvallend” dat Nederlanders zo vasthouden aan hun vakanties. “Het consumentenvertrouwen daalt al sinds januari vorig jaar. Toch geeft maar 10 procent van de Nederlanders het feit dat ze zich geen vakantie kunnen veroorloven aan als mogelijke reden om niet op vakantie te gaan.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ยท
25 oktober 2022

Zo geniet je meer van je vakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!