herfstvakantie

Nederlanders vieren herfstvakantie in eigen land

De herfstvakantie is voor veel Nederlanders het ideale moment om een reisje te boeken. Naar verwachting van NBTC Holland Marketing pakken ruim 1,3 miljoen Nederlanders hun biezen voor een korte vakantie. Ongeveer de helft trekt over de landsgrenzen, terwijl het merendeel vakantie viert in eigen land.

Dichtbij huis

De meeste vakantiegangers zoeken het dichtbij huis en vertoeven het liefst in een luxe bungalow in eigen land. Ongeveer 600.000 Nederlanders gaan liever de grens over en brengen hun vakantie door in buurlanden als Duitsland en België. Ook bestemmingen als Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië zijn in trek. Wel boeken Nederlanders pas laat en verliezen ze de prijs-kwaliteitverhouding niet uit het oog.

Activiteiten herfstvakantie

Nederlanders grijpen de herfstvakantie tevens aan om activiteiten te ondernemen. Wandelen, fietsen en uitwaaien aan het strand of in het bos zijn het meest geliefd. Een bezoek aan een museum of attractiepark is ook populair onder de Nederlanders.

Herfstvakantie gespreid

De herfstvakantie in Nederland vindt gespreid plaats. De regio Zuid heeft vakantie van 12 tot en met 20 oktober. De regio’s Noord en Midden vieren een weekje later vakantie, namelijk van 19 tot en met 27 oktober. In de tweede week vertrekken de meeste Nederlanders, ruim 750.000.

Bron: Telegraaf

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!