verrassingsvakantie

Nederlanders wonen het liefst in warme landen binnen Europa

Droom jij er ook weleens van om in het buitenland te gaan wonen? Voor sommige mensen blijft het daar niet bij. Nog altijd emigreren dagelijks tussen de 300 en 400 mensen naar het buitenland. Terwijl de één vertrekt uit idealisme of frustratie, kiest de ander voor het avontuur of het starten van een eigen bedrijf. Het merendeel is echter op zoek naar meer rust en ruimte. Uit onderzoek van het emigratiemagazine VertrekNL en de Wereldschool blijkt dat men dit bij voorkeur in een warm land zoekt, maar dan wel binnen Europa.

Populairste emigratiebestemmingen

De meest populaire emigratiebestemming is Spanje, op de voet gevolgd door Italië. Daarna volgen Frankrijk, Oostenrijk en op de vijfde plek Portugal. ” Het warme klimaat spreekt niet alleen jonge gezinnen aan, maar ook ouderen – die de warmte niet alleen opzoeken om te genieten, maar ook vanwege gezondheidsredenen. Mensen met reuma, artritis, artrose en reumatoïde artritis ondervinden vooral pijn bij kou en vochtigheid, zoals regen, mist en smeltende sneeuw. Reden om binnen Europa te blijven is veelal het behoud van het contact met vrienden en familie in Nederland; zeker ook onder ouderen.

Top vijf

De meest populaire emigratiebestemming is Spanje, op de voet gevolgd door Italië. Daarna volgen Frankrijk, Oostenrijk en op de vijfde plek Portugal. Deze landen zijn ook populaire vakantiebestemmingen en voor veel mensen derhalve niet vreemd: een bekende cultuur en taal, dezelfde valuta. Bovendien zijn deze landen relatief snel, makkelijk en goedkoop te bereiken met auto, trein en vliegtuig.

Alles wat je moet weten over emigreren op 1 dag en 1 locatie, met 10 specialisten

Op 28 september vindt bij de Wereldschool in Lelystad een speciaal emigratie-event plaats voor mensen die hun keuze voor een land en het moment van vertrek grotendeels al hebben bepaald. Uit het onderzoek blijkt namelijk eveneens dat er grote behoefte is aan informatie over belastingen, verzekeringen, visa, verhuizen, taal en onderwijs. Daarom zullen er die dag erkende specialisten uit de markt aanwezig zijn om alle specifieke vragen over deze hot topics te beantwoorden.

Emigratie.nu is het eerste event waarbij in één dagdeel alle specifieke emigratievragen aan bod komen. VertrekNL is het grootste emigratieplatform van Nederland, de Wereldschool is de grootste leverancier van Nederlandstalig onderwijs in het buitenland.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!